green

vineri, 11 mai 2012

Dobos cu cascaval si sunca


        







        Nu as putea spune ca aceasta este o reteta, ci mai degraba o idee pentru un aperitiv delicios, usor de pregatit si de mare efect pe o masa festiva.


          Dupa cum va spune si numele avem nevoie de:

-         cascaval feliat
-         sunca presata sau sunca de pui, orice sunca vreti voi, tot feliata
-         unt la temperatura camerei (eu nu am folosit)

          Toata filosofia este urmatoarea:

-         punem alternand: o felie de sunca, una de cascaval, etc… pana cand obtinem inaltimea dorita a dobosului. Daca optam pentru varianta cu unt ungem felia de sunca, lipim felia de cascaval, ungem cu unt, lipim sunca etc… mai mult de munca, dar  si mai gustos;

-         eu am imprumutat de la mama niste jucarii frumoase pentru a decupa in diverse forme, dar daca nu dispuneti de ele puneti frumos mana pe cutit si taiati voi, fie in patratele fie in triunghiuri, dupa bunul plac;

-         dupa ce am taiat in formele dorite fixam cu o scobitoare, putem pune deasupra o felie de maslina sau un patratel de ardei gras.









          Cam asta-i tot. Simplu, rapid si gustos!


          Spor la bucatarit!



3 comentarii:

  1. Jucarii din acestea am si eu,si imi place sa ma joc cu ele.Ceea ce ai pregatit este bun.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un aperitiv pe care il pregatesc atunci cand am ocazia, pentru ca asa cum ai zis si tu, este de efect, are lipici la degustatori ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu l-am facut la mesele de sarbatoare. Arata ff bine! pup

    RăspundețiȘtergere