green

duminică, 30 iunie 2013

Paine Margherita










Pentru ca am luat o scurta pauza de la canicula si vremea acum ne permite sa folosim cuptorul va mai dau o reteta de painica gustoasa. Reteta am descoperit-o pe site-ul Laurei Adamache, unde am gasit multe retete de painici minunate pe care cu siguranta am sa le incerc.

Prajitura Macolimo










M-am aventurat si luna aceasta la provocarea secreta, gazduita de asta data de Lili si al ei blog. Blogul revenit mie este unul plin de Culoare si savoare, din care am ales dupa indelungi lecturi si sortari de retete tot una de prajitura. Asta este, nu ma pot abtine. Dar m-am invatat minte si nu o sa ma mai incumet la retete asa dichisite cu doi copii acasa. Tare greu am reusit sa o termin, dar pot sa spun ca a meritat tot timpul petrecut in bucatarie cu copiii atarnati de mine. Nu este o prajitura complicata, dar cand bati un blat, mai trebuie sa dai o tata, mai verifici blatul de la cuptor, mai dai un fruct ceiluilalt, mai duci la culcare un bebe, mai mesteci in crema, celalalt mataie si el de somn… ei bine… ti se cam taie pofta de prajitura la un moment dat :)). Dar cand am vazut-o terminata abia asteptam sa ma rasfat cu o bucatica… sau doua… sau trei :)).

luni, 24 iunie 2013

Prajitura intercontinental










Acum ceva timp am pregatit o prajitura extraordinara, care a devenit repede preferata mea (nu stiu daca sa detronez Tosca sau sa le las pe amandoua pe locul I). Am mai pregatit-o de atunci de vreo 2-3 ori, dar nu am avut timp sa o postez. Iata ca acum am putin timp liber si va bucur si pe voi cu minunatia asta.

duminică, 23 iunie 2013

Chiftelute de dovlecei










Pentru ca pietele abunda de dovlecei si desi nu ziceam niciodata ca o sa ma satur de dovlecei pane, iata ca am vrut sa mai incerc si altceva. Am gasit reteta asta de dovlecei in caietul mamei de retete si de atunci numai asa ii pregatesc. Sunt mult mai comod de pregatit fata de cei pane si sincer, cred ca sunt si mai gustosi.

Panna cotta cu banane si capsuni










Panna cotta este unul din deserturile mele preferate. Si asta pentru ca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, se pregateste si foarte usor. Exact ce-mi trebuie mie acum, cu doi pitici pe cap. Iata o alta varianta, care m-a incantat la fel de mult ca panna cotta clasica, cea cu vanilie.

marți, 11 iunie 2013