green

duminică, 23 februarie 2014

Chec










Mi-am dat seama ca am facut in ultimul timp tot felul de variante de chec si tocmai checul clasic, din caietul de retete al mamei, nu l-am mai facut. Asa ca iata, reteta de chec pe care ne-o pregatea mama de cand eram mici si ne bucura weekendurile cu el.

marți, 18 februarie 2014

Tort cu iaurt, zmeura si waffe










Eiii, dragilor, a trecut si al doilea anisor in care v-am batut la cap cu retetele mele, dar sper sa va fi fost de ajutor si sa fi gasit aici, in mica mea bucatarie, macar o reteta pe placul vostru. Eu va multumesc ca imi sunteti alaturi si promit ca o sa va primesc intotdeauna cu bratele deschise. V-as scrie multe cuvinte frumoase, dar cred ca si pentru voi, cat si pentru mine, timpul este pretios si nu vreau sa va plictisesc.

duminică, 16 februarie 2014

Ciuperci umplute










 Cred ca ati observat si voi pana acum, din lipsa retetelor cu ciuperci (cu exceptia salatei cu ciuperci), ca nu prea sunt fana a lor. De fapt nu imi plac deloc, pana si la pizza stau, spre amuzamentul tuturor, ca un copil mic si aleg ciupercile de pe blat. Dar sotul este innebunit dupa ele. Asa ca din cand in cand mai fac un efort si ii pregatesc. Am pregatit ciupercile astea dupa ce am citit mai multe retete, dar adaptata cu ce ingrediente aveam prin frigider. Eu nu va pot spune cat de gustoase au fost, dar sotul le-a laudat si le-a venit de hac imediat.

vineri, 14 februarie 2014

Cupcakes













Astazi este o zi speciala pentru unii, pentru altii este una ca oricare alta. Indiferent daca sunteti indragostiti sau nu, daca va place sa sarbatoriti dragostea de Valentine’s day sau de dragobete sau pur si simplu in fiecare zi, un lucru este sigur: aceste cupcakes vor fi savurate cu placere in orice zi a anului.

luni, 3 februarie 2014

Biscuiti cu cascaval










Aveam pofta saptamana trecuta de saratele. Dar cine mai are timp sa stea sa framante coca, sa astepte dupa dospit si toate cele. Asa ca iata peste ce reteta rapida am dat in cautare de gustari sarate. Acesti biscuitei seamana foarte tare la gust cu saratelele si din pricina asta mi-au placut taaare mult.

duminică, 2 februarie 2014

Rulada cu mere













Weekendul se apropie din nou de final. Exact duminica ma apuca pofta de ceva dulce, dar am si nevoie de putina odihna. Asa ca increc sa le obtin pe amandoua cu retete rapide. Asta este una dintre ele. Supriza pe care am avut-o a fost mare, pt ca de obicei ruladele mi se rup atunci cand le rulez, dar asta a iesit suuuper pufoasa, ca sa nu mai spun ce gustoasa. Nu a apucat sa se raceasca foarte bine ca am si “matrasit-o”.