green

duminică, 15 iunie 2014

Tort cu mascarpone si piscoturi










Dragii mei, o sa ziceti ca a dat boala torturilor in mine. Poate ca aveti si voi dreptate, dar daca toata ziua – buna ziua am motive de sarbatoare, de ce sa nu pregatesc tort dupa tort? Mai ales ca am gasit niste retete asa simple si rapide. Dupa tortul delicios pregatit de 1 iunie pentru copii, iata inca unul, care desi ca ingrediente este foarte asemanator, este cu totul dintr-o alta poveste.

duminică, 8 iunie 2014

Tarta cu budinca si capsuni













Vedetele acestui inceput de vara mi se pare ca sunt, de departe, capsunile. Si asta pentru ca nu cred ca am vazut in vreun an (cel putin unul recent) asa multe capsuni in piete ca intr-acesta. Asa ca incerc sa profit, pentru ca, din pacate,ne putem bucura atat de putin de ele.

Am gasit reteta asta de tarta si mi-a placut ca se face asa usor si rapid, dar si ca minunatele capsunile raman in toata splendoarea si aroma lor, fara sa le fierbem sau sa le pasam.

Tort cu mascarpone, iaurt si fructe










Am 3 retete de torturi care asteapta sa le public si spre rusinea mea, timpul liber pe care nu prea il mai am ma face sa le tot aman. Dar tortuletul acesta, desi cel mai recent, nu a scapat, pentru ca prietenele mele asteapta cu nerabdare reteta ca sa il pregateasca si ele acasa.

Istorioara tortuletului: ne-am hotarat, mai multi prieteni care avem in dotare prichindei, sa le facem o surpriza de 1 iunie si sa le organizam o minipetrecere. Pe langa baloane, coifuri, fasnete si creta pentru desen pe astfalt, nu putea sa lipseasca tortul. Reteta am ales-o cu mare grija, ca ingredientele sa fie bune pentru ei. Am ales sa fac eu blatul, cu oua de tara (dupa cum il tradeaza si culoarea), in loc de piscoturi, cum era reteta originala. Decorul l-am facut tot pentru ei. Au fost foooarte incantati. Si parintilor le-a placut tare mult J.

Este usor, racoritor, gustos… majoritatea l-au pus pe locul 1 in topul torturilor mele. Sotul meu a indraznit sa il categoriseasca drept “cel mai bun tort pe care l-a mancat vreodata” (nu numai dintre torturile mele). Acum stiu ca depinde si de gusturi, dar va spun ca este grozav, merita sa-l incercati pentru ca este foarte usor de facut. Este tocmai bun pentru zile calduroase, mai ales daca optati pentru varianta cu piscoturi pentru care nu este nevoie sa mai incingeti cuptorul. Dar gata cu laudele, sa trecem la fapte.

Compot cirese










Nu stiu daca exagerez, dar cred ca ciresele sunt fructele mele preferate. As fi in stare sa stau o zi intreaga cu castronul de cirese in fata si sa mananc. Din pacate perioada lor este asa scurta incat nu ne putem bucura si satura pe deplin de ele. Si pentru ca anul acesta a fost unul prielnic cireselor, m-am hotarat sa pregatesc cateva borcane de compot, ca sa ne putem bucura de ele si mai tarziu.

duminică, 1 iunie 2014

Budinca de branza










Daca astazi este 1 iunie, dati-mi voie sa urez tuturor copilasilor vostri sa traiasca multi ani, toti plini de bucurii si veselie, sa fie sanatosi si norocosi. Si ce reteta puteam alege in aceasta zi speciala, daca nu chiar una pentru ei. Aceasta budinca este delicioasa; spun asta pentru ca ne-am bucurat cu totii de ea, nu numai cei mici.