Dragii mei, luna aceasta reusesc sa raspund
provocarii secrete mai devreme ca de obicei si asta pentru ca ma pregatesc de
nastere asa ca nu mai am timp. Provocarea din luna martie este gazduita de
Laura si ale ei bucate pe alese, iar blogul care mi-a revenit este cel al
Adelei, un blog foarte frumos pe care eu il urmaresc indeaproape si de unde am
ales o reteta absolut minunata.
Prajitura am pregatit-o pentru 8 martie,
pentru a ne rasfata noi fetele cu ceva delicios si bineinteles sa servim si
barbatii care ne aduceau cadouri J. Reusesc abia acum sa o postez pentru ca,
desi la prima sarcina n-am avut nicio treaba cu el, acum m-a ajuns si pe mine “sindromul
pregatirii cuibului” si parca nu am stare; pregatesc bagaje pentru spital,
aranjez haine prin dulapuri ca sa las totul in ordine acasa… pfiuu… multa
treaba. In bucatarie am interdictie de la sotul meu, intru doar sa pap. Stie el
ce stie, cu greu ma abtin sa nu stau si acum sa pregatesc cate ceva bun de
papa. Hai sa nu va mai plictisesc cu povestile mele si sa trecem la treaba.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
Pentru blat:
-
10
albusuri
-
5
galbenusuri
-
10
linguri zahar
-
2
linguri mac
-
10
linguri faina
-
1
lingurita praf de copt
Pentru
crema:
-
500
gr mascarpone
-
5
galbenusuri
-
5
linguri zahar
-
200
ml frisca
Pentru
jeleu:
-
300-400
gr capsuni
-
10 gr
gelatina
-
2
linguri zahar
Pentru
glazura:
-
200
gr ciocolata
-
50 ml
frisca
-
50 gr
unt
Prima
data, pentru blat, batem spuma tare
albusurile, adaugam zaharul, apoi pe rand cele 5 galbenusuri, macul si faina
cernuta impreuna cu praful de copt.
Tapetam
o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins la foc
potrivit (180°C) pentru 30-40 minute (facem testul scobitorii).
Dupa
ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua blaturi.
Pentru
crema, incepem cu mixarea
galbenusurilor cu zaharul, apoi crema obtinuta o punem la bain-marie pana se
ingroasa si lasam la racit.
Mixam
putin mascarponele si incorporam in el crema de galbenusuri racita, apoi frisca
batura spuma. Lasam la rece pana pregatim jeleul de capsuni.
Ca
sa obtinem jeleul de capsuni, punem zaharul peste capsunile taiate sau intregi,
apoi dam pe foc pana se topeste zaharul si capsunile lasa sirop.
Hidratam
gelatina in 4 linguri de apa, apoi o topim la bain-marie si o adaugam peste
capsunile caldute.
Pe
un platou punem prima foaie de blat, intindem jumatate din crema de mascarpone
pregatita apoi turnam cu grija jeleul de capsuni niveland cat putem de bine.
Dam la frigider pana se incheaga jeleul.
Cand
jeleul s-a intarit punem si restul de crema, apoi al doilea blat.
Deasupra
turnam glazura de ciocolata pe care
o pregatim topind la bain-marie ciocolata amestecata cu frisca si untul.
Dam la rece. Taiem cu un cutit fierbinte si umed.
O prajiturica excelenta si racoritoare,
pufoasa si cremoasa, o adevarata incantare pentru papilele gustative.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Cred ca a fost un deliciu!!!
RăspundețiȘtergereSuperba prajiturica!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!! Cred ca e tare delicioasa!
RăspundețiȘtergereM-ai cucerit cu reteta asta, combinatia mi se pare excelenta!
RăspundețiȘtergereNastere usoara iti doresc si multa multa rabdare pana te acomodezi cu doi ingerasi in casa :) Si eu am doi, nu imi mai pot imagina viata fara ei. Inca ma adaptez, dragostea lor compenseaza toate noptile nedormite si toate nazdravaniile care le trec prin cap