green

vineri, 1 martie 2013

Prajitura Martisor











A venit, a venit primavara!!!... Deocamdata ne arata o mostra de zi de primavara, cu mult soare si lume inviorata si parca mai vesela. Eu va doresc ca primavara voastra sa fie la fel de frumoasa, plina de razele placute ale soarelui, de flori si zambete si mai ales de bucurii! Si pentru ca este 1 Martie, nu pot sa nu va dau un martisor din partea mea. Unul dulce, pentru ca deocamdata la asta ma pricep. Asa ca iata o gustoasa PRAJITURA MARTISOR.


Pentru ea avem nevoie de:

Pentru blat:
-         8 albusuri
-         8 linguri apa
-         8 linguri zahar
-         8 linguri faina
-         1 praf de copt
-         1 plic praf de budinca cu gust de cocos (eu nu am gasit asa ca am folosit de vanilie)
-         3 linguri nuca de cocos

          Pentru crema:
-         2 plicuri praf de budinca cu gust de capsuni
-         750 ml lapte
-         150 gr unt la temperatura camerei
-         200 gr zahar
-         2 pliculete Tort gelee rosu

         
          Batem albusurile cu un praf de sare, iar cand sunt gata adaugam apa treptat, mixand in continuare. Urmeaza zaharul, mixand pana acesta se topeste.
          Lasam mixerul  deoparte, luam o spatula si incepem sa adaugam treptat nuca de cocos, praful de budinca si faina amestecata cu praful de copt.


          Tapetam o tava cu hartie de copt (am folosit tava de dim. 26x39cm, masurata la interior), turnam in ea compozitia si nivelam bine. Dam la cuptorul incins, la foc mic spre mediu (160°C) pana trece testul scobitorii. Cand este gata, lasam in tava pana se raceste.


          Cat timp blatul sta la cuptor, apoi la racit, ne ocupam de crema.

          Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar cu numai 750 ml lapte. O lasam sa se raceasca. Ca sa nu patiti ca mine (ca na, suna la usa fix cand esti cu lingura in mana) si ca budinca sa nu faca deasupra o pojghita care o sa dea cocoloase in crema, este bine sa acoperiti cu o folie alimentara suprafata ei.

          In timp ce se raceste budinca o sa batem bine untul cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si avem o crema spumoasa.

          Amestecam budinca racita cu untul spuma.


          Crema astfel obtinuta o intindem peste blatul racit si se niveleaza bine.

          La final preparam cele 2 pliculete de tort gelee conform instructiunilor de pe ambalaj si il turnam cu grija peste blat. Pentru ca se intareste imediat si mai este si tare alunecos, va sfatuiesc sa va folositi de o lingura cu care sa turnati uniform peste prajitura niveland imediat jeleul cu fundul lingurii. Si luati asa fiecare particica din prajitura pana este toata acoperita, apoi o luati de la capat pana terminati tot jeleul.


          Puteti decora cu creioane decorative, asa cum am facut eu, sau o lasati simpla.

          O lasam la rece cateva ore, apoi o portionam.

  




 


          Spor la bucatarit si pofta buna!




Sursa de inspiratie: www.reteteinimagini.com


Un comentariu: