Eiii, dragii mei… Creste burtica, creste
si eu ma misc din ce in ce mai greu. Din cauza asta sunt mereu in intarziere si
cu postari si la provocari. Dar sunt sigura ca voi sunteti rabdatori si mai
mult decat intelegatori asa ca incerc sa-mi spal pacatele cu cate o reteta
gustoasa.
Astazi este randul unei retete pe care am
pregatit-o pentru provocarea secreta cu care v-am obisnuit, gazduita pana acum
de Ama in bucatarie. De luna aceasta s-au schimbat un pic regulile si in
fiecare luna o sa avem o noua gazda, din randul nostru, al blogerilor participanti.
Prima care si-a asumat sarcina sa ne provoace in secret a fost Diana si a ei
Tara inventata, iar blogul care mi-a revenit a fost cel al Monicai, o furnicuta bucatar.
Dupa indelungi cautari printre o multime
de retete delicioase a venit si hotararea: o minunata tarta cu sunca, praz si rosii. Spun ca este minunata pentru ca nici nu m-am asteptat ca ceva atat de
simplu sa fie si atat de gustos. Sotul meu s-a declarat cucerit pe loc de ea si
tot imi cere un bis.
Mai intai pregatim ingredientele (din care
ies 2 tarte):
-
250
ml lapte sau apa (am folosit lapte)
-
300
gr faina
-
7 gr
drojdie uscata
-
50 gr
unt
-
sare
-
1-2
fire praz
-
3
rosii
-
200
gr sunca taraneasca sau Kaiser (eu am pus o sunca de curcan)
-
2 oua
-
condimente
(cimbru, oregano, piper)
Punem laptele caldut impreuna cu drojdia,
untul si jumatate din faina si amestecam bine bine. Lasam la dospit pana isi
dubleaza volumul (recunosc ca eu am fost
mai nerabdatoare si nu am asteptat atat, dar a iesit blatul foarte bun si asa).
Cand este dospit adaugam si restul de
faina si sare si framantam bine (eu am amestecat in continuare cu lingura
pentru ca a iesit destul de moale aluatul). Impartim in 2 parti.
Intindem in tava folosindu-ne de manutele
umede. Eu am folosit o tava de tarta, pe care, nefiind antiaderenta, am
tapetat-o cu hartie de copt, si o tigaie dry cooker pe care am uns-o cu ulei si
tapetat-o cu faina.
Sunca, prajul si rosiile, pe care le-am taiat
in prealabil in felii cat mai subtiri, le asezam peste aluat, in ordinea dorita
de fiecare.
Batem cate un ou pentru fiecare tarta si
il amestecam cu condimentele dorite, apoi il turnam cat mai uniform pe toata
suprafata tartei. Eu nu m-am abtinut si
am ras si putin cascaval deasupra.
Dam la cuptorul incins la foc potrivit
(180°C) pana se rumenesc frumos feliile de sunca si rosii.
Este
buna atat calda cat si rece.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Apetisanta tarta!
RăspundețiȘtergereCred si eu ca e tare buna, arata foarte bine!
RăspundețiȘtergere