Imi place sa imi rasfat familia cu multe
bunatati, si de ce nu, imi place sa ma rasfat si eu. Mai ales de cand sunt
insarcinata am o pofta nebuna de prajituri “cremoase”. Dar cred ca ati observat
lucrul asta pana acum. Si ca sa nu imi neglijez puiutul cel mic, caruia inca nu
am inceput sa ii dau astfel de prajiturele, mai pregatesc cate ceva de care se
poate bucura si ea. Asa am cautat si gasit o reteta de cornuri cu gem, pe care
deja le-am pregatit de mai multe ori pana acum si de fiecare data au avut un
mare succes.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
2 oua
-
50 gr
drojdie proaspata/14 gr drojdie uscata
-
100
gr unt
-
100
gr zahar
-
¼ lingurita
sare
-
200
ml lapte
-
2
pahare faina alba (cca 500 gr)
Topim
untul, apoi adaugam zaharul si amestecam bine.
Separat,
batem ouale si drojdia (avem grija ca drojdia sa nu ramana cocoloase).
Peste
oua adaugam untul topit cu zahar, apoi laptele caldut.
La
final adaugam faina (in care am presarat sarea) si framantam un aluat moale
care nu se lipeste de maini (mie mi-au intrat in jur de 500 gr de faina, dar
poate varia).
Acoperim
aluatul cu folie si lasam la cald sa se dospeasca, ½ - 1 ora.
Cand
s-a ridicat bine aluatul, il impartim in 6 parti si formam bine. Fiecare bila o
intindem intr-o foaie rotunda si o taiem in 6-8 parti.
La
marginea fiecarei felii de aluat punem umplutura (eu am folosit gem, dar nu
trebuie sa fie lichid) si rulam.
Aranjam
cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa mai creasca cca 30
minute.
Cand
au crescut le ungem cu ou si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Le
scoatem cand sunt gata si cat sunt fierbinti le ungem cu o compozitie preparata
din 3 linguri zahar cu 1 lingurita apa (zaharul nu trebuie sa fie dizolvat). In
acest fel o sa avem cornuri glasate cu zahar. Daca nu le dorim asa punem mai
multa apa si dizolvam complet zaharul, in acest fel o sa avem doar un luciu dat
cornurilor.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: La Lena
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu