Acum 2 zile am avut sarbatoare in
bucatarie. Prietenii de pe facebook au aflat deja ca micuta mea bucatarie virtuala
a implinit 1 anisor. Un anisor care mie mi se pare ca a trecut foarte repede si
in care a crescut si blogul meu asemenea unui bebelus. Sper ca de-a lungul
acestui an v-ati bucurat de retetele pe care le-am pregatit pentru voi. Si mai
sper ca o sa sarbatorim impreuna multi anisori in bucatarie de acum incolo si
ca o sa fim din ce in ce mai multi prieteni “de cratita” J.
Si nu puteam rata o asemenea ocazie fara
sa pregatesc ceva special. Nu, nu am pregatit un tort, pentru ca deja burtica
destul de mare ma impiedica sa mai stau foarte mult in picioare robotind prin
bucatarie. Am pregatit ceva cel putin la fel de gustos, dar rapid, rapid: o
rulada extraordinar de delicioasa si racoritoare cu zmeura si crema de branza.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
-
4 oua
-
4
linguri zahar
-
4-6
linguri faina (eu am pus 5 linguri cu varf)
-
2
linguri ulei
-
2
linguri lapte
-
1
lingurita praf de copt
-
1
lingurita esenta de vanilie
Pentru
crema:
-
400
gr crema de branza
-
200
ml frisca lichida
-
150
gr zahar pudra
-
200
gr zmeura
-
1
lingurita esenta de vanilie
Pentru
decorat:
-
Optional:
zahar pudra, frisca, glazura, zmeura
Mixam
bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam laptele si uleiul.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana este
incorporata.
Tapetam
cu hartie de copt tava de aragaz si turnam in ea compozitia.
Dam
la cuptorul incins la foc potrivit (180°C) timp de 15-20 minute.
Umezim
un prosop de bucatarie curat si "lipim" pe el o hartie de copt ca sa se umezeasca
si ea, iar cand blatul este gata rasturnam peste hartia de copt, rulam cu grija
si lasam sa se raceasca. (eu recunosc ca
este prima data cand fac rulada si din cauza asta nu am fost asa indemanatica
si blatul s-a crapat pe alocuri, dar asta s-a rezolvat la decorat si nu a
influentat deloc reusita acestei rulade).
Pentru crema mixam bine crema de branza cu zaharul pudra si
vanilia.
Separat
batem frisca tare.
Incorporam
frisca batuta in crema de branza si mixam foarte bine.
Desfacem
ruloul de blat si intindem crema obtinuta, presaram zmeura uniform pe toata
suprafata si rulam cu grija, cat de strans putem.
Decoram
dupa bunul plac, cu zahar pudra, cu frisca, cu ciocolata topita… Eu am ales sa
decorez cu frisca (in felul asta am acoperit si crapaturile din blat) si cu
jeleuri cu aroma de zmeura (pentru ca am mai incercat cu alte ocazii sa decorez
cu zmeura si din cauza ca aceasta si-a lasat zeama nu a fost foarte aspectos).
Dam
la rece 1-2 ore, apoi o putem taia.
Va
spun ca a iesit extraordinar de gustoasa, desi nu am reusit sa o fac sa arate foarte
aspectoasa.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: Pasiune pentru bucatarit
Doamne cat de bine poate sa arate, si atat de simplu de facut! O incerc si eu curand!
RăspundețiȘtergereS-o incerci sa vezi ce gustoasa este...
ȘtergereLa multi ani pentru blog si la cat mai multe bunatati postate in el. Imi place foarte mult blogul tau.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de urari! Ma bucur nespus de mult ca iti place micutul meu blog. Te mai astept cu drag!
ȘtergereO sectiune perfecta! La multi ani deliciosi blogului!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Paula! Te pup!
Ștergere