green

luni, 11 februarie 2013

Piept de pui in fulgi de porumb















Dupa ce v-am aratat in una din postarile trecute o reteta de pui crocant la cuptor, iata ca vine randul astazi altei retete asemenea. Tot crocant, tot la cuptor, la fel de delicios, pieptul de pui in fulgi de porumb este ideal pentru o masa rapida si sanatoasa.


Ingredientele de care avem nevoie:

-         piept de pui (taiat felii ca pentru snitel sau fasii, bastonase ca degetul)
-         faina
-         ou (batut ca pentru omleta)
-         fulgi de porumb (maruntiti cat de cat)
-         sare si piper (daca vreti mai aromat puteti adauga si busuioc, oregano, praf de usturoi sau orice condiment va satisface voua papilele gustative)

          Am pregatit ingredientele? Inseamna ca jumatate din munca deja am facut-o. Nu mai ramane decat sa luam fiecare bucatica de piept de pui si sa o dam pe rand prin faina, ou si fulgi de porumb.


          Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins bine, la foc potrivit. Eu am tinut cam 15 minute, dupa care am intors pe cealalta parte si am mai dat 15 minute. Ideea este sa aiba o culoare frumoasa, aurie, fara sa se arda.


          Am servit cu un sos de usturoi. DE-LI-CIOS!









          Spor la bucatarit si pofta buna!

  

2 comentarii:

  1. Imi plac mancarile rapide care se fac la cuptor. Puiul asta e numai bun pentru mine ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee excelenta! Excludem varianta in baie de ulei si -l facem la cuptor! Arata senzational!

    RăspundețiȘtergere