green

marți, 12 februarie 2013

Prajitura Kinder Pingui











Pentru weekendul care tocmai a trecut am pregatit o prajitura pe care nu am mai facut-o de cativa ani, pe cand eram pe la Suceava si abia incepusem viata in doi. Eram incepatoare in ale bucatariei si din cauza asta imi cautam retetele pe internet, unde ma ajutau si imaginile foarte mult. Asa am descoperit blogul Teo’s Kitchen, de unde am reteta, care mi s-a parut extraordinar si datorita retetelor, dar mai ales datorita modului in care erau explicate. A fost o placere sa o redescopar.


Tot ceea ce va rog este sa nu va speriati de lista lunga de ingrediente si explicatii care o fac sa para o prajitura laborios de pregatit. In realitate se face repede si nu necesita o prea mare indemnare si experienta in bucatarie.

Iata de ce avem nevoie:

Pentru blaturi:
-         5 oua
-         100 gr zahar
-         1 plic zahar vanilat
-         2 ½ linguri gris
-         2 ½ linguri faina
-         2 ½ linguri cacao
-         2 ½ linguri miere
-         1 pliculet praf de copt
-         1 praf de sare
-         25 ml lapte
-         135 ml ulei

          Pentru crema:
-         500 ml frisca
-         3 pliculete intaritor de frisca
-         2 linguri lapte
-         1 ½ linguri miere
-         2 pliculete zahar vanilat

          Pentru glazura 1:
-         120 gr ciocolata cu lapte sau ciocolata menaj
-         70 gr unt
-         1 lingura apa
-         2 linguri ulei

          Pentru glazura 2:
-         220 gr ciocolata cu lapte sau ciocolata menaj
-         100 gr unt
-         3 linguri ulei
-         3 linguri apa
-         1 lingura zahar pudra

          Pentru pregatirea blaturilor, mai intai separam ouale. Mixam bine galbenusurile cu zahar si zaharul vanilat, pana avem o crema fina si cat mai alba.


          Punem treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi cacaua. Ca sa nu se impotmoleasca mixerul adaugam laptele, apoi grisul.

          Urmeaza sa adaugam pe rand uleiul si mierea.

          Separat, batem albusurile spuma tare cu praful de sare, apoi le amestecam usor cu compozitia pregatita mai devreme.


          Impartim in 2 parti egale si coacem 2 foi, in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit (180°C) pentru cca 15 minute (sau pana trec testul scobitorii). Tava mea are 23x36 cm. Lasam sa se raceasca, fara sa indepartam hartia de copt.

          Cat timp se racesc blaturile, ne ocupam de crema. Pentru asta, batem frisca cu laptele, punem intaritorul si mai mixam 1-2 minute, apoi adaugam mierea si zaharul vanilat. Dam la frigider pana se racesc bine blaturile.


          Pentru glazura 1, care se pune la mijlocul prajiturii, topim la bain-marie toate ingredientele si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

          Glazura 2, pe care o s-o turnam peste prajitura, o preparam la fel ca si prima glazura, topind toate ingredientele la bain-marie si lasand-o sa ajunga la temperatura camerei.


          Acum ca le avem pe toate pregatite sa incepem asamblarea prajiturii, care se face in felul urmator:
          Peste primul blat intindem ½ din crema (daca aveti dificultati in a o intinde uniform, umeziti usor spatula).
          Peste crema intindem uniform glazura 1 si dam cateva minute la frigider, ca aceasta sa se intareasca.
          Urmeaza restul de crema, iar dupa ce am nivelat-o bine punem peste ea al doilea blat.
          La final turnam si nivelam bine glazura 2.


          Dam la frigider pentru cateva ore.

          Important de mentionat, la taierea prajiturii folosim neaparat un cutit umed si fierbinte.

          Asta-i tot. Nu mai ramane decat sa o savurati, pentru ca iese delicioasa.







  

          Spor la bucatarit si pofta buna!




  

2 comentarii:

  1. Mie mi se pare foarte asemanatoare cu cea din comert. Felicitari.
    Gustul este asemanator?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Antoaneta! Gustul mi se pare chiar mai bun decat a celei din comert, dar acum ramane sa o incerci si tu si sa ne spui tie cum ti se pare.

      Ștergere