V-am marturisit de multe ori ca sunt o
fana a brioselor, asa ca incerc cam orice reteta care imi pica in mana.
Briosele cu kiwi nu au fost nici ele mai prejos, asa ca au fost savurate pana
la ultima intr-un timp foarte scurt. Stiti si voi cum este: hai sa gust una;
vai ce buna este, o sa mai iau una… inca una si ma duc… si te trezesti ca te
bati pe ultima briosa ramasa pe platou cu cineva care incearca, la fel ca si
tine, sa se opreasca din mancat.
Pentru aceste briosele minunate avem
nevoie de:
-
4 oua
potrivite
-
150
gr zahar
-
120
gr unt la temperatura camerei
-
150
gr kiwi pasat
-
1
esenta de vanilie
-
200
gr faina
-
1
plic praf de copt
-
1
praf de sare
Am pregatit ingredientele? Inseamna ca
suntem pregatiti sa incepem treaba. Mai intai separam ouale si batem albusurile
spuma tare cu praful de sare.
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana
avem crema aceea de un galben deschis. Adaugam untul la temperatura camerei si
esenta de vanilie, apoi dupa ce s-a incorporat bine untul adaugam si piureul de
kiwi.
Adaugam si faina cernuta impreuna cu
praful de copt.
La final adaugam albusurile batute spuma
si amestecam usor cu o spatula pana s-au incorporat bine.
Turnam compozitia in formele de briose pe
care le-am tapetat cu hartiute si le umplem cam trei sferturi. Dam la cuptorul
incins la 180°C timp de 20-25 minute.
Spor la cofetarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: monica-mihailescu.blogspot.it
O reteta grozava !!!! Multumesc !! ;)
RăspundețiȘtergere