Acum ca
s-a racorit putin, putem face un efort si sa pregatim o prajiturica pentru cei mici. Este
o prajitura delicioasa si hranitoare. Emei i-a placut tare mult, dar va spun
sincer ca in parc am servit o fetita mai mare, cred ca avea cam 4 anisori si
dupa cum a marturisit taticul ei era o mare amatoare de dulciuri, dar nu a avut
asa mare succes datorita faptului ca nu am pus zahar deloc. Asa ca daca aveti
prichindei mai mari care sunt deja obisnuiti cu dulciurile, puneti si putin
zahar, pentru ei nu este indeajuns dulceata bananelor.
Iata
de ce avem nevoie:
-
250
gr faina
-
4
linguri cacao (pentru copiii sub 3 ani inlocuim cu praf de roscove, pe care il gasim la plafar)
-
200
gr zahar, doar pentru cei mai mari de 3 ani
-
1
lingurita praf de copt
-
¼ lingurita
bicarbonat de sodiu
-
2 oua
-
120
gr unt (topit si racit)
-
1
lingurita esenta de vanilie
-
2
banane mari
Amestecam
faina, cacaoa (sau praful de roscove), zaharul (daca folosim), praful de copt
si bicarbonatul.
Pasam
bananele si le amestecam cu ouale, untul si esenta de vanilie.
Amestecam
bine compozitia de banane cu amestecul de faina.
Tapetam
o tava de chec cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Introducem
tava la cuptorul incins la 180°C timp de circa 40 minute.
Lasam
sa se raceasca, scoatem din tava, portionam si servim prichindeilor.
Spor
la cofetarit si pofta mare piticilor!
Am devenit si eu un prichindel,asa ca servesc o felie.Imi place.Pupici la fete!
RăspundețiȘtergere