In primul rand trebuie sa-mi scuzati
aparitiile din ce in ce mai rare pe blog, dar caldura asta insuportabila mi-a
venit de hac. Sanatatea mea nu suporta atata sufocare. Si nici nu stiu ce sa mai gatesc si mai ales cu ce as putea sa va fac pofta incat sa va conving si pe voi
sa gatiti ceva.
Dar mi-am luat inima in dinti si m-am
hotarat sa va prezint o prajiturica pentru pregatirea careia nu trebuie sa
pornim cuptorul. Gustoasa si rapid de pregatit, o sa va placa mai ales daca va
plac nucile.
Iata de ce avem nevoie:
-
150
ml apa
-
300
gr zahar
-
150
gr nuci macinate
-
250
gr biscuiti
-
150
gr unt
-
1 lingura
esenta de vanilie
-
1
lingura cacao
-
100
gr ciocolata cu lapte
-
2
linguri smantana
-
1
lingura ulei de floarea soarelui
Punem
intr-o cratita zaharul si apa si lasam sa fiarba cam 5 minute, ca sa se lege siropul. Adaugam
nucile si amestecam pe foc in jur de 1 minut.
Dam
vasul de pe foc si adaugam biscuitii macinati si amestecam bine. Punem si untul
si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste untul.
Impartim
compozitia in doua parti egale, iar pe una dintre ele o amestecam cu lingura de
cacao.
Tapetam
o tava mica (eu am folosit o tava de chec) cu folie alimentara si nivelam in ea
compozitia alba, care este calduta inca. Deasupra presam compozitia cu cacao,
niveland-o si pe aceasta bine. Pentru a nivela mai bine ne putem folosi
manutele, pe care le putem unge cu ulei).
Dam
la frigider pentru cel putin o ora, ca sa se intareasca bine, apoi rasturnam si
indepartam folia.
Topim
la bain-marie ciocolata cu smantana si uleiul si glazuram prajitura.
Portionam
prajitura dupa ce s-a intarit bine glazura folosind un cutit inmuiat in apa
fierbinte.
Spor la cofetarit!
Sursa de inspiratie: gastronomie.ele.ro
Mi-ai facut pofta,arata foarte bine.Pup!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si cred ca e si gustoasa(mai ales ca e cu nuca, preferata mea). o sa o incerc si eu cat de repede!
RăspundețiȘtergereFoarte buna am facuto si eu!nu iti trebuie nici prea mult timp de a o prepara.multumim pt.reteta
RăspundețiȘtergere