green

joi, 9 august 2012

Prajitura Baiadera










In primul rand trebuie sa-mi scuzati aparitiile din ce in ce mai rare pe blog, dar caldura asta insuportabila mi-a venit de hac. Sanatatea mea nu suporta atata sufocare. Si nici nu stiu ce sa mai gatesc si mai ales cu ce as putea sa va fac pofta incat sa va conving si pe voi sa gatiti ceva.


Dar mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa va prezint o prajiturica pentru pregatirea careia nu trebuie sa pornim cuptorul. Gustoasa si rapid de pregatit, o sa va placa mai ales daca va plac nucile.


Iata de ce avem nevoie:

-         150 ml apa
-         300 gr zahar
-         150 gr nuci macinate
-         250 gr biscuiti
-         150 gr unt
-         1 lingura esenta de vanilie
-         1 lingura cacao
-         100 gr ciocolata cu lapte
-         2 linguri smantana
-         1 lingura ulei de floarea soarelui

          Punem intr-o cratita zaharul si apa si lasam sa fiarba cam 5 minute, ca sa se lege siropul. Adaugam nucile si amestecam pe foc in jur de 1 minut.

          Dam vasul de pe foc si adaugam biscuitii macinati si amestecam bine. Punem si untul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste untul.

          Impartim compozitia in doua parti egale, iar pe una dintre ele o amestecam cu lingura de cacao.


          Tapetam o tava mica (eu am folosit o tava de chec) cu folie alimentara si nivelam in ea compozitia alba, care este calduta inca. Deasupra presam compozitia cu cacao, niveland-o si pe aceasta bine. Pentru a nivela mai bine ne putem folosi manutele, pe care le putem unge cu ulei).

          Dam la frigider pentru cel putin o ora, ca sa se intareasca bine, apoi rasturnam si indepartam folia.

          Topim la bain-marie ciocolata cu smantana si uleiul si glazuram prajitura.


          Portionam prajitura dupa ce s-a intarit bine glazura folosind un cutit inmuiat in apa fierbinte.








Spor la cofetarit!



Sursa de inspiratie: gastronomie.ele.ro



3 comentarii:

  1. arata foarte bine si cred ca e si gustoasa(mai ales ca e cu nuca, preferata mea). o sa o incerc si eu cat de repede!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna am facuto si eu!nu iti trebuie nici prea mult timp de a o prepara.multumim pt.reteta

    RăspundețiȘtergere