O prajitura tare gustoasa, pe care o
pregatim cat ai clipi. Eu am pregatit-o pentru cei mici, asa ca din cantitatea
de zahar din reteta am redus drastic si cu toate astea a iesit destul de dulce.
Iata ce ingrediente ne trebuiesc (cana
folosita la masurat este de 250ml):
Pentru aluat:
-
1
cana faina
-
70 gr
zahar pudra
-
1 ou
-
5 gr
praf de copt
-
100
ml ulei
-
½ cana
lapte
Pentru umplutura:
-
400
gr branza de vaci
-
70 gr
zahar pudra
-
1
lingura esenta de vanilie
-
1 ou
-
100
ml lapte
-
170
gr afine (proaspete sau congelate)
Pentru aluat amestecam intr-un vas faina,
praful de copt si zaharul pudra, apoi adaugam oul, uleiul si laptele,
amestecand pana se omogenizeaza.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de
copt (20x30cm).
Urmeaza sa pregatim umplutura pentru care
amestecam toate ingredientele. Turnam peste aluatul din tava.
Peste umplutura punem afinele in strat
uniform si dam la cuptor pentru circa 30 minute (eu am tinut mai mult, in jur
de 45 minute).
Dupa ce s-a racit scoatem din tava si o
portionam.
Spor la bucatarit si pofta buna!
sursa de inspiratie: Miremirc
arata foarte bine!
RăspundețiȘtergere