Dupa cum ati vazut din lista mea de
retete, nu sunt o mare fana a pastelor. Dar iata o reteta de paste care mi-a
placut tare mult. Este rapida, usoara si gustoasa, cu ingrediente pe care le
are oricine in frigider.
Iata de ce avem nevoie (ies cam 6 portii):
-
400
gr paste scurte
-
1
dovlecel (curatat de coaja si taiat bastonase)
-
1
ardei gras rosu (tocat fasii)
-
1
ardei gras galben
-
5-6
rosii cherry (taiate pe jumatate) sau 2 rosii (taiate felii)
-
3-4
catei de usturoi (tocati marunt)
-
busuioc
(eu am folosit uscat)
-
parmezan
sau cascaval ras (pentru servit)
Punem pastele la fiert in apa cu sare,
conform indicatiilor de pe ambalaj. Si pentru ca facem o salata, pe care nu o
sa o servim fierbinte, o sa fierbem pastele 1-2 minute mai mult, ca sa nu se
intareasca atunci cand se racesc.
In timp ce fierb pastele, intr-o tigaie cu
3-4 linguri ulei, calim putin usturoiul. Cand usturoiul a inceput sa se
inmoaie, adaugam dovlecelul, pe care il lasam in jur de 5 minute, amestecand
doar din cand in cand.
Scoatem cu o paleta dovleceii si punem in
locul lor ardeii, pe care ii tinem si pe ei, cateva minute, pana se inmoaie
putin.
La final, dupa ce am scos ardeii si i-am
pus peste dovlecelul calit, adaugam rosiile in tigaie pentru 2-3 minute. Scoatem
rosiile, amestecam toate legumele pe care le-am calit si adaugam peste ele si
busuioc.
Pastele, care au fiert si care sunt inca
fierbinti, le amestecam cu compozitia de legume. Lasam sa se raceasca pana
ajung la temperatura camerei. Toate aromele se vor contopi si va iesi o
minunatie de salata.
In farfurie presaram cascaval sau parmezan
ras deasupra.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu