Vedetele acestui inceput de vara mi se
pare ca sunt, de departe, capsunile. Si asta pentru ca nu cred ca am vazut in
vreun an (cel putin unul recent) asa multe capsuni in piete ca intr-acesta. Asa
ca incerc sa profit, pentru ca, din pacate,ne putem bucura atat de putin de
ele.
Am gasit reteta asta de tarta si mi-a
placut ca se face asa usor si rapid, dar si ca minunatele capsunile raman in
toata splendoarea si aroma lor, fara sa le fierbem sau sa le pasam.
Iata ingredientele de care avem nevoie:
Pentru blat:
-
4 oua
-
4
linguri zahar
-
4
linguri ulei
-
4
linguri cu varf faina
Pentru crema:
-
1
plic budinca de vanilie
-
350
ml lapte
-
4
linguri zahar
Pentru decor:
-
500
gr capsuni (va spun sincer ca eu nu le-am cantarit)
-
1
plic tort gelee transparent
Ne ocupam mai intai de blat. Mixam albusurile
pana avem o spuma tare, adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste, apoi
galbenusurile, uleiul, iar la final faina, pe care o incorporam amestecand usor cu o spatula.
Turnam in tava tapetata cu faina si dam la
cuptorul incins pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca si il
rasturnam pe un platou.
Budinca o pregatim conform instructiunilor
de pe ambalaj, dar numai ca o sa folosim doar 350 ml lapte si 4 linguri zahar. Lasam
sa se racoreasca putin si o intindem peste blatul rece si insiropat. Putem sa-l
insiropam cu suc din compot. Eu am uitat
si nu a fost nicio problema J.
Peste budinca, cat inca este calda, punem
capsunile taiate pe jumatate. Deasupra turnam jeleul transparent pe care l-am
pregatit conform instructiunilor de pe plic. Dam la rece pentru cel putin 2
ore.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: Miremirc - bucatarie in imagini
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu