Dragii mei, o sa ziceti ca a dat boala
torturilor in mine. Poate ca aveti si voi dreptate, dar daca toata ziua – buna ziua
am motive de sarbatoare, de ce sa nu pregatesc tort dupa tort? Mai ales ca am
gasit niste retete asa simple si rapide. Dupa tortul delicios pregatit de 1
iunie pentru copii, iata inca unul, care desi ca ingrediente este foarte
asemanator, este cu totul dintr-o alta poveste.
Vineri
13, o data care sperie pe superstitiosi, pentru mine a fost o zi speciala. Am aniversat
5 ani de casnicie (nunta de lemn), toti fericiti, plini de evenimente frumoase,
ca nasterea celor 2 copii ai nostri, in care sotul m-a iubit, m-a sustinut, m-a
suportat, m-a ajutat si m-a rasfatat. Si pentru asta ii multumesc si aici si ii
mai spun inca o data: TE IUBESC!.
Si
pentru ca deja sunteti obisnuiti ca in fiecare luna sa particip la provocarea
secreta a Amei, iata ca luna aceasta am ales reteta de tort ca raspuns la
aceasta provocare. Stefania, gazda noastra harnicuta, m-a provocat cu un blog
tare drag mie, blogul doamnei Elena. Norocul meu ca am stiu ce caut, altfel si
astazi as fi hoinarit printre atatea bunatati. Reteta de tort cu mascarpone si capsuni am adaptat-o putin. Si pentru ca, dupa parerea mea, putem alege orice
fruct ne place atunci cand nu este sezonul capsunilor, i-am schimbat si
denumirea.
Prea
multa vorba strica, asa ca sa trecem la treaba.
Ingrediente
pentru o tava de 22-24 cm diametru:
Pentru
blat:
-
250
gr biscuiti petite beurre
-
120
gr unt
-
2
linguri miere
Pentru crema:
-
250
gr mascarpone
-
50 gr
zahar pudra
-
200
ml smantana pentru frisca
-
½ plic
gelatina
-
piscoturi
(50-100gr)
-
capsuni
(sau ce fruct preferati)
-
suc
de la compot pentru insiropatul piscoturilor
Am pus biscuitii la robot. Dupa ce au fost
bine faramitati turnam untul topit si mierea si mai amestecam pana se
incorporeaza toate foarte bine.
Tapetam o tava de tort, cu pereti
detasabili, cu folie alimentara si formam un blat din compozitia de biscuiti
(m-am ajutat de fundul unei linguri ca sa presez bine biscuitii pe fundul
tavii).
Batem frisca spuma tare. Separat mixam
putin mascarponele cu zaharul pudra, apoi o adaugam peste frisca, amestecand
usor. La final adaugam gelatina hidratata, apoi topita la bain-marie,
amestecand foarte bine.
Peste blatul de biscuiti punem jumatate
din crema obtinuta, apoi punem un strat pe piscoturi insiropate, iar la final
punem restul de crema.
Ornam cu capsuni sau cu fructele alese si
dam la rece, cel putin 6 ore.
Scoatem din tava, indepartam folia si ne
bucuram de o felie, sau mai multe, de tort savuros.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Ce frumos arata! Va doresc multi ani fericiti si plini de iubire si de acum incolo!
RăspundețiȘtergere