Dupa cum cred ca v-ati dat seama, prezenta
mea tot mai rara pe blog este datorata faptului ca sunt depasita de toate
treburile casei si noul hobby (si crosetatul da dependenta :)) ). Si nu, nu-mi
tin flamanda familia, dar nici nu am avut timp sa-i mai rasfat cu cine stie ce
minunatii si in niciun caz, daca am pregatit, nu am mai avut timp sa fac si
poze ca sa postez reteta. Off… poate dupa ce o sa inceapa Ema gradinita o sa
fiu un pic mai linistita.
Noroc cu Provocarea secreta ca ma mai pune
oleaca la treaba. Luna aceasta Elena (Bucataria Elenei), gazda noastra, mi-a
repartizat blogul Monicai, o furnicuta bucatar, pe care am mai vizitat-o o
data, dar intotdeauna este o placere sa poposesc pe acolo. Am ales din
multitudinea de retete imbietoare reteta de dulceata de pepene galben, pentru
ca suntem toti innebuniti dupa el si am vrea sa ne bucuram de aroma lui si dupa
ce trece vara. A iesit o dulceata foarte aromata si parfumata.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
(mi-au iesit 6 borcanele de 400gr):
-
3 kg
pepene galben (cantarit dupa ce l-am curatat de coaja si seminte)
-
1 kg
zahar
-
esenta
de vanilie
-
1
lamaie
-
1
praf de scortisoara
Taiem pepenele cuburi si presaram peste el
jumatate din cantitatea de zahar, scortisoara si esenta. Lasam la frigider
peste noapte ca sa-si lase zeama.
Scurgem zeama lasata in vasul in care o sa
fierbem dulceata, adaugam si restul de zahar si punem la fiert pana avem un
sirop gros. Adaugam peste acest sirop si bucatile de pepene si fierbem pana
obtinem consistenta dorita. Cu vreo 5 minute inainte de a opri focul adaugam si
lamaia taiata felii.
Lasam la racit si o punem in borcane
sterilizate.
Spor la bucatarit!
Sper ca va place dulceata !! Sa o savurati cu drag !!
RăspundețiȘtergereEste prima data cand fac si gust dulceata de pepene galben. Foarte gustoasa! Multumesc de reteta!
Ștergere