Dupa minunata tarta cu sunca si cascaval
care l-a cucerit definitiv pe sotul meu (chiar m-a dojenit oleaca pentru ca nu
am mentionat in postare cat de innebunit este dupa aceasta tarta) am mai gasit o
varianta de tarta, mai rustica, la fel de delicioasa si chiar mai usor de
pregatit.
Ingredientele de care avem nevoie (ies
doua tarte):
Pentru aluat:
-
300
gr faina
-
15 gr
drojdie proaspata sau 4 gr drojdie uscata
-
100
ml iaurt
-
1 ou
-
1
praf de sare
-
1
lingurita zahar
-
100
ml apa calduta
Pentru umplutura:
-
200
gr smantana
-
200
gr sunca (presata, Praga, de pui sau ce preferati voi)
-
200
gr cascaval
Pregatim un aluat din ingrediente de mai
sus si framantam pana nu se mai lipeste de maini. (Amestecam faina cu drojdia
uscata, adaugam iaurtul si oul, apoi apa calduta in care am dizolvat zaharul; dupa
ce am omogenizat putin adaugam si sarea). Daca mai este nevoie mai adaugam
faina. Lasam la dospit cam o ora. Am folosit masina de paine la framantat, iar
in cazul asta puneti ingredientele in ordinea: apa, iaurt, ou, sare, zahar,
faina, drojdie.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 2
parti egale pe care le intindem in 2 foi rotunde cat mai subtiri.
Pe fiecare foaie intindem in mijloc 100 gr
smantana, apoi 100 gr sunca tocata cubulete si deasupra 100 gr cascaval ras.
Aducem marginile putin spre centru si mai lasam la dospit cam 20 minute.
Ungem cu ou si dam la cuptorul incins la
180°C timp de aprox. 25-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos.
Se serveste atat calduta cat si rece.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: Pasiunile Mihaelei
O bunatate de tarta! Te pup :)
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, am pregatit-o de nenumarate ori. Multumesc de reteta! Pupici!
Ștergere