Pentru ca am incercat atatea retete de
chec aperitiv, la un moment dat m-am gandit ca ar fi cazul sa incerc aperitive
si sub o alta forma. Si pentru ca mi-a placut tare mult rulada de cascaval cu sunca, mi-am facut curaj sa incerc o rulada, de data asta cu blat clasic, copt.
A iesit o minunatie de aperitiv.
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 100 gr smantana
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Umplutura:
- 500 gr telemea de vaca
- 100 gr smantana
- ½ ceapa
- 200 gr sunca
- 1 ardei gras rosu
Pentru blat, mixam galbenusurile cu
smantana. In alt vas batem spuma albusurile, pe care mai apoi le adaugam peste
compozitia de galbenusuri, amestecand usor. La final adaugam faina amestecata
cu praful de copt. Turnam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si dam
la cuptorul incins pana trece testul scobitorii.
Cand este gata scoatem din cuptor, il
rasturnam pe o hartie de copt, indepartam hartia de copt pe care a stat la
cuptor si il rulam in cea noua. Lasam sa se raceasca.
Cat se raceste pregatim umplutura. Punem in
robotul de bucatarie smantana, telemeaua si ceapa taiata marunt si mixam pana
avem o compozitie cremoasa.
Apoi amestecam crema obtinuta cu sunca
taiata marunt si ardeiul gras, tocat de asemenea cat mai marunt.
Desfacem blatul, il ungem cu crema de
branza si rulam cat mai strans. Infasuram in folie alimentara si dam la
frigider cel putin 3 ore.
Spor la bucatarit si pofta buna!
sursa de inspiratie: Pe masa din bucatarie
Ma bucur ca ai facut rulada!! Ti-a iesit minunat!!
RăspundețiȘtergere