Pentru ca mie imi plac foarte mult
gogonelele murate si sotului meu conopida, am cautat o reteta care sa le imbine
pe amandoua. Acum suntem amandoi nerabdatori sa vedem cum o sa iasa.
Iata ce ingrediente folosim (mie mi-au iesit 4 borcane de 1,7l cu cantitatile astea):
-
2
capatani mari de conopida (3kg)
-
1 kg
gogonele
-
1
morcov
-
300
ml otet
-
hrean
-
foi de
dafin
-
o
legatura de frunze de telina
-
boabe
de mustar
-
piper
boabe
-
marar
si cimbru uscate
-
sare
neiodata pentru muraturi (cam 1 lingura la litru de apa)
Spalam
bine gogonelele, conopida si morcovii. Conopida o rupem in buchetele, iar
morcovul il taiem rondele. Curatam si hreanul si-l taiem fasii.
Cladim
in borcanele curate conopida si gogonelele strecurand printre ele fasii de
hrean, frunze de dafin si rondele de morcovi. Ca sa nu avem surpriza sa se
ridice toate atunci cand punem apa trebuie sa indesam bine bine.
Dupa
ce am terminat treaba cu indesatul umplem borcanele cu apa, pe care o varsam
apoi intr-un vas mai mare (asa stim cata saramura sa pregatim). Fierbem apa
impreuna cu otetul, sarea, piperul boabe, boabele de mustar, cimbrul, mararul
si frunzele de telina.
Turnam
saramura obtinuta printr-o strecuratoare in borcane, sigilam borcanele si le punem
in camara, beci sau boxa, fiecare dupa posibilitati, asteptand cu nerabdare sa
le venim de hac.
Spor la bucatarit!
Sursa de inspiratie: Teo's Kitchen
Si mie imi plac muraturile asortate de iarna!
RăspundețiȘtergere