green

joi, 4 octombrie 2012

Compot de struguri











Pentru ca inca mai gasim struguri in piata m-am gandit sa va prezint astazi un compot de care sigur va veti bucura la iarna. Fetita mea este innebunita dupa struguri si imi cere tot timpul, asa mi-a venit ideea sa conserv cativa si sa ii fac o surpriza placuta la iarna.


Iata cum obtinem un compot delicios cu orice struguri avem. Eu am folosit struguri pe care i-am primit de la unchiul meu de la tara, deci nu este obligatoriu sa facem numai din struguri de soi ales.

Avem nevoie de:

-         struguri
-         zahar
-         apa

          Incepem prin a spala bine strugurii si a curata boabele de pe ciorchine.

          Punem boabele in borcane, atatea cate dorim. Daca ne place mai mult sucul obtinut punem mai putine boabe, daca preferam strugurii o sa umplem borcanele mai bine cu boabe.

          Dupa ce am pus boabele umplem borcanele cu apa, asta ca sa masuram cata apa ne intra, apoi rasturnam apa din toate borcanele intr-un vas. Peste apa punem cate 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan, punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul.

          Turnam in borcane apa cu zahar, sigilam bine cu capace si fierbem la bain-marie 15 minute (din momentul in care a inceput apa sa fiarba). O sa vedeti ca o sa inceapa sa crape bobitele de struguri, atunci o sa stiti ca este gata.


          Foarte simplu, rapid si gustos.




          Spor la bucatarit!




3 comentarii: