Pentru ca inca mai gasim struguri in piata
m-am gandit sa va prezint astazi un compot de care sigur va veti bucura la
iarna. Fetita mea este innebunita dupa struguri si imi cere tot timpul, asa mi-a
venit ideea sa conserv cativa si sa ii fac o surpriza placuta la iarna.
Iata cum obtinem un compot delicios cu
orice struguri avem. Eu am folosit struguri pe care i-am primit de la unchiul
meu de la tara, deci nu este obligatoriu sa facem numai din struguri de soi
ales.
Avem nevoie de:
-
struguri
-
zahar
-
apa
Incepem
prin a spala bine strugurii si a curata boabele de pe ciorchine.
Punem
boabele in borcane, atatea cate dorim. Daca ne place mai mult sucul obtinut punem
mai putine boabe, daca preferam strugurii o sa umplem borcanele mai bine cu
boabe.
Dupa
ce am pus boabele umplem borcanele cu apa, asta ca sa masuram cata apa ne
intra, apoi rasturnam apa din toate borcanele intr-un vas. Peste apa punem cate
3 linguri de zahar pentru fiecare borcan, punem la foc mic si amestecam pana se
topeste zaharul.
Turnam
in borcane apa cu zahar, sigilam bine cu capace si fierbem la bain-marie 15
minute (din momentul in care a inceput apa sa fiarba). O sa vedeti ca o sa
inceapa sa crape bobitele de struguri, atunci o sa stiti ca este gata.
Foarte
simplu, rapid si gustos.
Spor
la bucatarit!
Stiu ca este o bunatate.Iubesc acest compot.Pup!
RăspundețiȘtergereasa il pun si eu. e delicios!pup
RăspundețiȘtergereO bunatate de compot!
RăspundețiȘtergere