green

miercuri, 31 octombrie 2012

Strudel cu dovleac









          Suntem in plin sezon al dovleacului, asa ca profitam la maxim de el. Dupa ce ne-am facut pofta si am mancat dovleac copt din belsug am vrut sa mai schimbam meniul si am incercat pentru inceput cea mai simpla si rapida reteta, strudelul.


Iata de ce avem nevoie pentru un strudel delicios:

-         un pachet aluat foietaj (eu folosesc Bella pentru ca mi se pare cel mai bun)
-         500 gr miez de dovleac, dat pe razatoarea mare
-         zahar, dupa gust (eu am pus 1-2 linguri pentru ca deja era dulce dovleacul)
-         scortisoara
-         1 galbenus pentru uns

          Dezghetam aluatul si ne ocupam apoi de umplutura. Dovleacul ras il punem pe foc cu zaharul pana se inmoaie putin. La final adaugam scortisoara, dupa gustul fiecaruia.


          Portionam foile de aluat in dimensiunile pe care le vrem, le crestam pe mijloc, punem cata umplutura incape si le impaturim. Ca sa se lipeasca bine umezim cu putina apa marginile, apoi, dupa ce impaturim, presam marginile cu furculita.

          Le dam la cuptorul incins la 200°C pentru vreo 5 minute, dupa care scadem temperatura la 180°C pana sunt rumenite frumos.

          Cum intr-un pachet de foietaj sunt 2 foi, dintr-una am facut strudele mai mari, pe placul sotului meu,

  
           iar din cealalta am modelat strudele mai micute si dragute.


            In orice varianta ies la fel de gustoase si se papa la fel de repede.










          Spor la bucatarit!



2 comentarii: