Suntem in plin sezon al dovleacului, asa ca profitam la maxim de el. Dupa ce ne-am facut pofta si am mancat dovleac copt din belsug am vrut sa mai schimbam meniul si am incercat pentru inceput cea mai simpla si rapida reteta, strudelul.
Iata de ce avem nevoie pentru un strudel delicios:
-
un pachet
aluat foietaj (eu folosesc Bella pentru ca mi se pare cel mai bun)
-
500
gr miez de dovleac, dat pe razatoarea mare
-
zahar,
dupa gust (eu am pus 1-2 linguri pentru ca deja era dulce dovleacul)
-
scortisoara
-
1
galbenus pentru uns
Dezghetam
aluatul si ne ocupam apoi de umplutura. Dovleacul ras il punem pe foc cu
zaharul pana se inmoaie putin. La final adaugam scortisoara, dupa gustul
fiecaruia.
Portionam
foile de aluat in dimensiunile pe care le vrem, le crestam pe mijloc, punem
cata umplutura incape si le impaturim. Ca sa se lipeasca bine umezim cu putina
apa marginile, apoi, dupa ce impaturim, presam marginile cu furculita.
Le
dam la cuptorul incins la 200°C pentru vreo 5 minute, dupa care scadem temperatura
la 180°C pana sunt rumenite frumos.
Cum
intr-un pachet de foietaj sunt 2 foi, dintr-una am facut strudele mai mari, pe
placul sotului meu,
iar
din cealalta am modelat strudele mai micute si dragute.
In orice varianta ies la fel de gustoase si se papa la fel de repede.
Spor
la bucatarit!
Cel mai bun desert in aceasta perioada! ;)
RăspundețiȘtergereDelicios strudelul asta! Dovleacul imi place tare mult.
RăspundețiȘtergere