Deja este o traditie in micuta mea
bucatarie participarea la provocarea secreta lansata de Ama. Incep sa numar
lunile care trec dupa provocarile la care particip. Luna de luna astept cu
aceeasi nerabdare sa vad de surpriza o sa mai am. Luna aceasta blogul care mi-a
revenit mie si de unde am ales in secret o reteta este Gust si pasiune. Uff… ce
de bunatati am gasit acolo. Am ales in final aceasta reteta si nu am fost
dezamagita deloc, desi nu sunt deloc o experta in ale aluatului.
Iata de ce ingrediente avem nevoie:
Pentru aluat:
-
500
gr faina
-
125
ml lapte
-
125
ml apa
-
20 gr
drojdie proaspata sau un pliculet (7gr) drojdie uscata
-
1 ou
-
50 gr
unt
-
1
lingurita miere
Pentru
umplutura:
-
250
gr sunca
-
150
gr cascaval
-
1 ou
si putin lapte pentru uns
Framantam aluatul. Facem un cuib in
mijlocul fainii, punem drojdia uscata si incepem sa adaugam apa cu laptele
caldute, mierea, untul topit si oul. Framantam pana nu se mai lipeste de maini
si de vas, minim 10 minute, apoi lasam la dospit.
Dupa ce s-a dospit (cam ½ - 1 ora)
intindem aluatul intr-o foaie. La mijlocul foii punem jumatate din cascaval,
sunca, apoi restul de cascaval. Eu am ras cascavalul si sunca am taiat-o fasii.
Punem o latura a foii pana la jumatate, o
acoperim apoi cu cealalta parte si intoarcem cu fata in jos in tava de aragaz,
pe hartie de copt.
Taiem cu cutitul fasii late de cca 3 cm pe
care le rasucim un pic cu umplutura in sus si formam un evantai deschis
(semicerc). Mai lasam sa creasca in jur de ½ ora.
Ungem cu ou amestecat cu putin lapte si
dam la cuptorul incins la 180°C timp de 30-35 minute.
Inca de cum este la cuptor o sa va incante
simturile cu un miros imbietor, care va va face sa tot dati tarcoale pana o sa
gustati. Si nici cand o sa gustati nu o sa fiti dezamagiti.
Spor la bucatarit!
Arata minunat!
RăspundețiȘtergereFoarte gustos si frumos.Pup!
RăspundețiȘtergere