Asta-i prajiturica de weekend pe care am
pregatit-o saptamana trecuta. Are toate elementele care imi plac mie: blat de
nuca, crema de galbenusuri, glazura de ciocolata… ce iti mai poti dori?
Delicioasa, cremoasa, te lingi pe degete.
Ingredientele de care avem nevoie:
Blat 1:
-
5 oua
-
5
linguri faina
-
5
linguri zahar
Blat
2:
-
5
albusuri
-
250
gr zahar
-
120
gr nuci macinate
-
2
linguri faina
Crema:
-
5
galbenusuri
-
150
gr zahar
-
5
linguri faina
-
2
plicuri zahar vanilat
-
500
ml lapte
-
200
gr unt
Sirop:
-
100
ml apa
-
3
linguri zahar
-
2
linguri esenta rom
-
1
lingura esenta vanilie
Glazura
de ciocolata:
-
150
gr zahar
-
2
linguri unt
-
50 ml
frisca lichida
Mai
intai ne ocupam de blatul 1. Batem
albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Urmeaza faina, pe
care o amestecam usor cu o spatula. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de
copt si dam la cuptorul incins la 180°C pana trece testul scobitorii.
Urmeaza
blatul 2. Ca si la primul blat, batem spuna tare
albusurile, adaugam zaharul, apoi cu o spatula amestecam usor nucile macinate
si faina. Turnam compozitia in aceeasi tava ca si primul blat si coacem
asemenea.
Acum
este timpul sa trecem la crema.
Pentru aceasta mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana avem
o crema fina si cat mai alba.
Separat
amestecam faina cu 200 ml lapte.
Adaugam
amestecul de faina la crema de galbenusuri si omogenizam bine.
Cele
300 ml de lapte ramase le punem la foc mic cat sa dea un clocot, apoi il turnam
in fir subtire peste compozitia pregatita mai devreme, mixand incontinuu.
Punem
la bain-marie si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca
complet.
Mixam
untul spuma, apoi adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri racita,
mixand pana se omogenizeaza bine.
Siropul il pregatim fierband apa cu
zaharul, apoi cand se mai raceste adaugam esenta de vanilie si cea de rom.
Incepem
asamblarea prajiturii: blatul 1 il insiropam cu ½ din sirop, apoi punem crema,
blatul 2 pe care il insiropam si pe el cu cealalta jumatate din sirop.
Deasupra
turnam glazura, pe care am obtinut-o
topind la bain-marie toate ingredientele.
Dam
la rece cateva ora.
Super
delicioasa!
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Sursa de insipratie: Miremirc... bucataria in imagini
Te cred pe cuvant,dar tot vreau sa gust!
RăspundețiȘtergerePup!
Daca nu ar fi fost devorata toata, te-as fi invitat la o bucata :). Te pup!
ȘtergereStaaau si ma limbaresc langa monitor si nu mai pot de pofta ... pozele sunt de mare efect .
RăspundețiȘtergereAm trecut-o la favo ... ms mult
Diana, chiar este o prajitura de trecut pe lista favoritelor. Te pup!
ȘtergereAi facut prajitura perfect ! :) Imi pare rau ca nu am observat-o pana acum ...
RăspundețiȘtergereBravo !
A iesit foooarte gustoasa! Multumesc de reteta Mirela! Sunt o mare admiratoare a ta si ma inspir des de pe blogul tau, in special la prajituri (care mi se par toate ademenitoare). Te pup!
Ștergere