Astazi ma laud cu o mare reusita. Da, da… “ce
mare lucru” veti spune, “sa faci o ciocolata de casa”. Ei bine, am incercat
vreo 2-3 retete si tot timpul am sfarsit prin a manca ciocolata cu lingurita
din tava. Ieseau foarte gustoase, n-am ce zice, dar era totusi suparator. De
curand am gasit reteta de ciocolata pe blogul lui Edith si am avut mare
incredere in ea, toate retetele pe care le-am incercat de acolo au fost un succes,
asa ca m-am incumetat sa mai incerc o data (sincer era si ultima). Acum ca am
descoperit-o pe cea corecta in mod sigur o sa ma bucur mai des de delicioasa
ciocolata de casa (care, apropos, seamana foarte tare cu cea care ne-o facea
mama cand eram mici).
Iata ce ne trebuie:
-
150
ml apa
-
350
gr zahar
-
50 gr
cacao
-
200
gr unt
-
500
gr lapte praf
-
150-200
gr miez de nuca (eu nu am pus decat vreo 50 gr alune, dar data viitoare sigur o
sa pun mai multe)
Fierbem
apa cu zaharul, pana acesta se topeste.
Punem
cacaoa si mai lasam sa fiarba pana face bulbuci J.
Dam
la o parte de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste.
La
final adaugam laptele praf si nuca taiata grosier. In loc de nuca putem folosi alune,
migdale, fistic sau chiar fructe uscate, dupa preferinta fiecaruia.
Dupa
ce am amestecat bine, tapetam o tava cu hartie de copt si intindem in strat
uniform. Edith recomanda o tava de 25x18 cm, eu am folosit 2 tavi de chec.
Dam
la frigider pana se intareste, apoi o portionam. De la pranz pana seara se intarise,
dar nu suficient, a doua zi era perfecta.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Este grozava!te pup!
RăspundețiȘtergereTe invit la o bucatica! Pup!
ȘtergereArata grozav, si o textura perfecta!
RăspundețiȘtergere