Pe masa de Craciun am avut, printre multe
alte bunatati, si acesti minunati biscuiti spiralati. Dar nu va suparati ca va
dau reteta tocmai acum, sunt grozavi in orice perioada a anului, iar de
sarbatorile de iarna viitoare ii puteti pregati si lui Mos Craciun, alaturi de
o cana de lapte; sigur o sa fie impresionat si o sa va lase mai multe cadouri
sub brad. Pana atunci insa, bucurati-va alaturi de cei dragi de ei.
Avem nevoie de:
-
150
gr unt la temperatura camerei
-
1
lingura de lapte fierbinte
-
100
gr zahar pudra
-
1 ou
mare
-
200
gr faina
-
esenta
de vanilie
-
esenta
de rom
-
1
lingura cu varf de cacaco
De aici totul este foarte simplu. Frecam
untul cu laptele fierbinte pana avem o spuma fina.
Separat batem oul intreg cu zaharul spuma,
apoi il turnam peste spuma de unt si adaugam si faina.
Impartim coca in 2 parti egale. In una
adaugam esenta de vanilie, iar in cealalta esenta de rom si lingura de cacao. Pentru ca mi s-a parut cam moale am adaugat
1-2 linguri de faina la aluatul alb.
Ungem cu ulei masa de lucru (eu am uns 2
folii alimentare) si intindem 2 foi aproximativ egale din cele 2 amestecuri,
una alba si una neagra. Le suprapunem si le rulam. Invelim rulada obtinuta in
folie alimentara si dam la frigider cel putin 30 minute.
Dupa ce s-a odihnit la rece, taiem rulada
in felii de circa 1 cm grosime. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam
biscuitii, fara sa-i lipim intre ei pentru ca o sa mai creasca la cuptor.
Dam la cuptorul incins, la foc potrivit,
cam 10-12 minute.
Spor la bucatarit!
Sursa de inspiratie: Teo's kitchen
Asa mult mi-as fi dorit sa am si eu pa masa de Sarbatori acesti biscuti frumosi, dar...poate next time :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!