Mi-am
dat seama ca v-am prezentat atatea retete de briose, dar tocmai pe cea de briose
clasica nu v-am dat-o. Dupa reteta asta am facut primele mele briose, de indata
ce mi-am luat o tava, asa ca nici nu mai stiu de unde o am. Tot ce va pot
spune este ca sunt delicioase si foarte rapid de pregatit cu un mixer in mana.
Ingrediente:
-
3 oua
-
100
gr zahar
-
2
pliculete zahar vanilat
-
1
praf de sare
-
250
gr faina
-
1
praf de copt
-
130
ml lapte caldut
-
130
gr unt
-
coaja
rasa de la o lamaie
-
fulgi
de ciocolata (sau ciocolata rasa)
-
miez
de nuca macinat
Mixam
bine ouale intregi cu zaharul si zaharul
vanilat, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam
faina amestecata cu praful de copt si mixam in continuare.
Punem
si laptele caldut, apoi coaja de lamaie si untul topit si racit. Dupa ce am
mixat bine, aluatul trebuie sa faca bule.
La
final adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata rasa si amestecam usor cu o
spatula. Eu prefer decat sa dau ciocolata
pe razatoare sa o rad cu cutitul, astfel ies bucatele mai mari.
Se
pun hartiute in tava de briose si le umplem ¾.
Presaram
deasupra nuca macinata.
Introducem
la cuptorul incins (180°C) timp de25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Spor
la bucatarit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu