
In
decembrie Provocarea secreta a Amei a implinit un an. La multi ani si multe
parade frumoase si de acum incolo, iar organizatoarei multa putere de munca si
ii multumim pentru toate lucrurile minunate pe care le face!
Din pacate tocmai atunci, din mai multe motive,
nu ma reusit sa pregatesc nimic. Sper sa-mi iau revansa acum, cu acest cheesecake
minunat pe care l-am descoperit pe blogul pe care Ama mi l-a trimis, EnjoyDessert!. Desi am gasit acolo mai multe retete frumoase, inclusiv de cheesecake,
m-am hotarat la aceasta reteta pentru ca de vreo 2 luni aveam un dovleac care
astepta sa fie copt si care parca a asteptat special aceasta reteta.
Ingredientele de care avem nevoie:
Pentru blat:
-
170
gr biscuiti
-
50 gr
miez de nuca
-
70 gr
unt
-
1
praf scortisoara
Pentru
umplutura:
-
700
gr crema de branza
-
125
ml smantana
-
200
gr dovleac copt
-
150
gr zahar
-
1
fiola esenta vanilie
-
3 oua
-
1
lingura amidon
-
½ lingurita
scortisoara
Pentru
decor:
-
300
ml smantana dulce
-
2
linguri zahar pudra
-
scortisoara
Toate aceste ingrediente sunt pentru o
tava rotunda cu diametrul de 21 cm. Smantana dulce pentru topping este cea
pentru frisca.Si ca un pont: crema de branza buna si ieftina am gasit la
Kauffland, marca proprie.
Paranteza
fiind facuta este timpul sa ne apucam de treaba. Macinam fin biscuitii impreuna
cu nuca, adaugam peste ei un praf de scortisoara, apoi amestecam bine cu untul
pe care l-am topit la foc mic.
Tapetam
fundul tavii cu hartie de copt, iar lateralele le ungem cu unt. Punem pe fundul
tavii compozitia de biscuiti (nu urcam si pe pereti), presand bine cu mana.
Dam
la cuptorul incins la 180°C si coacem crusta timp de 10 minute. Dupa ce este
gata, scoatem tava din cuptor si reducem temperatura cuptorului la 160°C.
Cat
timp avem blatul la cuptor ne ocupam de crema. Mixam timp de 3 minute crema de
branza impreuna cu zaharul. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand foarte bine
dupa fiecare. Urmeaza dovleacul copt pe care l-am facut piure, apoi smantana.
La final adaugam amidonul, scortisoara si esenta de vanilie si mixam numai cat
sa se omogenizeze toate.
Toata
aceasta crema o turnam peste crusta si dam la cuptor timp de 1 ora, 1 ora si 10
minute, cat sa fie usor rumenita deasupra. Cand este gata oprim focul si lasam
tava in cuptor sa se raceasca cu usa intredeschisa, timp de aprox 2 ore. In timpul coacerii a crescut foarte frumos,
dar dupa cele 2 ore, chiar daca s-a racit in cuptor,s-a lasat putin, asa ca sa
nu va speriati daca patiti acelasi lucru. Dupa ce s-au scurs cele 2 ore dam
la frigider, de preferat peste noapte.
Deasupra
am ornat cu smantana dulce, pe care am batut-o bine cu zaharul pudra, si am
presarat putina scortisoara.
Un
cheesecake foarte bun care sigur va fi pe gustul multora dintre voi.
Spor
la bucatarit!
Ce frumos ti-a iesit, Ramona! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Corina! Din partea unei gospodine desavarsite ca tine este un mare compliment. Te pup!
ȘtergereApetisant,trebuie sa-l incerc si eu! :)
RăspundețiȘtergereAsteptam sa ne spui cum ti-a placut! Pupici!
ȘtergereFoarte frumos cheesecake! Mie mi-e un pic teama sa le fac :)
RăspundețiȘtergereMicky nu trebuie sa-ti fie teama, daca respecti reteta nu ai cu ce da gres. Te asteptam sa ne spui cum ti-a iesit atunci cand o sa prinzi curaj si o sa incerci. Te imbratisez!
Ștergereinteresanta combinatie! trebuie sa aiba un gust aparte.daca imi permiti un sfat:dupa coacere eu las cheesecake-ul 2 ore in cuptorul inchis pt a evita sa se lase
RăspundețiȘtergereMultumesc de sfat, primesc oricand sfaturi cu placere! Am tinut si eu la cuptor, numai ca nu l-am tinut inchis ci intredeschis. Data viitoare o sa incerc asa. Te pup!
Ștergere