
Dupa
atatia biscuitei si fursecuri este timpul sa va dau si o reteta de prajitura cu
crema, ca doar sunt preferatele mele. Si aceasta in special a ajuns in topul
preferintelor de cum am gustat-o prima data. Da, da, stiu, v-am mai spus ca
sunt innebunita dupa prajiturile cu mac, de-asta cred ca sunt innebunita de
acum si dupa aceasta prajiturica pe care o pregatim repede repejor, fara mari
batai de cap.
Iata de ce avem nevoie ca sa o pregatim:
Pentru blat:
-
8
albusuri
-
200
gr zahar
-
5
linguri faina
-
1
plic praf de copt
-
100
gr mac
-
100
gr nuca de cocos
Pentru
crema:
-
8
galbenusuri
-
200
ml lapte
-
100
gr zahar
-
3
linguri faina
-
200
gr unt
Pentru
decor:
-
fulgi
de nuca de cocos
Incepem
cu pregatirea blatului prin a bate spuma tare albusurile. Cand avem spuma
dorita adaugam treptat zaharul, mixand in continuare.
In
continuare, lasam mixerul deoparte si amestecam usor faina cernuta impreuna cu
praful de copt, apoi macul si nuca de cocos.
Tapetam
cu hartie de copt o tava (de dimensiune aprox 25x35 cm) si turnam compozitia
obtinuta in ea, niveland bine. Dam la cuptorul bine incins la 180°C timp de
20-25 minute (facem testul scobitorii ca sa fim siguri ca este gata).
Si cum putea mama sa faca o prajiturica
fara micul ajutorul de bucatar, datorita caruia ies si mai gustoase
prajiturelele.
Pentru
crema, mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute. Amestecam
cu faina cernuta si apoi cu laptele cald si fierbem la bain-marie pana se
ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Frecam
untul spuma (cu mixerul) apoi incorporam cate o ligura din crema care s-a
racit.
Crema
astfel obtinuta o intindem peste blatul care s-a racit, presaram nuca de cocos si dam la rece cel putin
o ora.
Imi pare rau ca nu am poze cu prajiturica
portionata, decat pe cele care le-am facut in graba inainte de a pleca de acasa
cu platou pregatit de Craciun. Mai tarziu nu am mai apucat sa fac poze pentru
ca pur si simplu au disparut din frigider toate prajiturelele. Dar sper sa ma credeti pe
cuvant ca este de-a dreptul grozava.
Spor la bucatarit!
Sursa de inspiratie: Laura Sava
Un deliciu, sunt convinsa!!
RăspundețiȘtergere