Pentru
ca se apropie weekendul si poate aveti pofta de ceva dulce, dar din pacate
timpul este principala problema, va dau o reteta rapida si delicioasa. O
prajitura de care eu nu ma pot satura si care desi pare banala este de-a
dreptul gustoasa. Pana si sotul meu, care nu este un fan asa mare al
prajiturilor cu frisca, devoreaza fiecare bucatica.
Avem nevoie de:
-
500
gr biscuiti (petit beurre)
-
1
plic crema de vanilie
-
lapte
(pentru a pregati crema la plic, conform instructiunilor de pe ambalaj)
-
400-500
ml frisca
-
optional,
ciocolata cu lapte
Pentru sirop:
-
5
linguri zahar
-
2
linguri cacao
-
2
pahare apa
-
1
cubulet mic de unt
-
1
esenta rom
Mai
intai pregatim siropul, pentru care amestecam cacao cu zaharul, adaugam apa si
punem pe foc. Lasam sa fiarba putin, pana avem tot zaharul topit, adaugam cubul
de unt si dam la o parte de pe foc. Cand s-a racit adaugam si esenta de rom.
Cat
timp se racoreste siropul incepem pregatirea prajiturii.
Batem
spuma tare frisca si o lasam la rece.
Pregatim
crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Tapetam
o tava (eu folosesc una cu dimensiuni aprox de 25x35cm) cu folie alimentara.
Asezam
un strat de biscuiti pe fundul tavii.
Insiropam
cu siropul pregatit ceva mai devreme. Ca sa va spun cu aproximatie, eu pun cam
o lingura de sirop la 2 biscuiti, dar acum depinde si ce fel de biscuiti aveti,
unii se inmoaie imediat, altii absorb mai mult sirop.
Aranjam
un al doilea strat de biscuiti, de data asta in sens invers decat primul strat
(adica, daca primii biscuiti i-ati aranjat pe lung, cei de pe al doilea strat
ii punem pe lat). Ii insiropam si pe acestia.
Urmeaza
sa turnam si sa nivelam bine crema de vanilie.
Peste
crema asezam un nou strat de biscuiti, aranjat ca primul, si insiropam.
La
final mai punem un strat de biscuiti, aranjat ca cel de-al doilea, si il
insiropam si pe acesta.
Deasupra
decoram cu frisca din belsug si radem ciocolata. Pentru ca toata prajitura ti
se topeste in gura, mie imi place sa rad ciocolata cu cutitul, pentru ca mi se
pare placut sa dai peste bucatele crocante de ciocolata.
Dam
la rece.
Nu-i
asa ca este o prajiturica rapida si pe care o poate pregati oricine? Si sa
vedeti ce delicioasa este…
Spor
la bucatarit!
Simplu si delicios de bun!!
RăspundețiȘtergereArata bine prajiturica ta!
RăspundețiȘtergere