
Astazi va prezint o gustarica delicioasa
care sigur va incanta pe toti cei care o vor incerca. Am pregatit si pentru
pitica mea, fara surpriza din mijloc, bineinteles, si s-a bucurat si ea la fel
de mult ca si noi.
Iata de ce avem nevoie pentru aceste
briosele:
-
2
cani cu apa
-
½
cana malai
-
6 oua
mici
-
100
gr parmezan (eu am folosit cascaval)
-
optional,
1 carnacior cabanos
Cantitatile
sunt pentru o tava de 6 briose. Daca vreti sa faceti mai multe, asa cum a fost
si cazul meu, avand si o tava de 12 briose dublati cantitatile.
Mai
intai facem mamaliga din apa, malai si un praf de sare. Dupa ce am fiert
mamaliga, luam de pe foc si amestecam cu parmezanul sau cascavalul. Ca
sa iasa mai gustoasa mamaliguta, inainte de a o lua de pe foc, eu pun si un
cubulet mic de unt si amestec pana se topeste.
Ungem
formele cu ulei si umplem aproximativ 3 sferturi fiecare forma cu mamaliga
fierbinte (eu a doua oara cand o sa fac o
sa pun hartiute, pentru ca s-au lipit tare desi am uns bine cu ulei).Cu o
lingurita pe care am inmuiat-o in apa rece facem in mijlocul fiecarei briose o
gaura, iar excesul il ridicam pe pereti.
In
fiecare adancitura pe care am facut-o turnam cate un ou mic.
Ca sa fie mai interesante, inainte de a pune
oul, strecuram cate o bucatica de carnacior cabanos.
Presaram
sare si piper si introducem tava la cuptorul incins, la foc mediu, pana se face
oul de deasupra.
Le
scoatem din forme cand s-au mai racorit un pic si le putem servi fie reci fie
calde.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu