
Fiind in cautare de retete pentru Craciun
am gasit acesti biscuitei, care va spun sincer ca m-au atras in primul rand
pentru felul minunat in care arata. Dar dupa ce i-am pregatit m-am lasat
convinsa sa-i mai incerc si alta data pentru ca sunt si gustosi, pe langa faptul
ca sunt aratosi.
Iata de ce avem nevoie:
-
120
gr unt la temperatura camerei
-
220
gr zahar
-
2 oua
-
400
gr faina
-
o lingurita
bicarbonat
-
¼ lingurita
sare
-
1
fiola esenta de vanilie
-
dropsuri
colorate
Pentru
inceput spumam untul cu zaharul, pana s-a topit acesta din urma si avem o spuma
fina.
Adaugam
ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare.
La
final adaugam faina, dupa ce in prealabil am amestecat-o cu bicarbonatul si sarea.
Aluatul
astfel obtinut il impartim in doua parti, il invelim in folie alimentara si il
dam la rece pentru cel putin o jumatate de ora, ca sa putem lucra usor cu el.
O sa lucram pe rand cu fiecare parte de
aluat (restul stand in frigider), pe o suprafata pudrata cu faina din
abundenta. Intindem o foaie subtire de 3-4 mm, din care decupam ce fel de forme
dorim. Apoi folosim o forma mai mica pentru a decupa o mica fereastra in
interiorul fiecarui biscuite. Cum eu nu am avut
aceste forme mai micute am decupat cu o sticluta gemuletele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem
in ea biscutii, iar in interiorul fiecarui gemulet pe care l-am facut presaram
dropsurile maruntite (fie cu robotul de bucatarie, fie cu ajutorul unei pungi
si a unui sucitor). Puteti pune dropsuri
de aceeasi culoare sau puteti combina mai multe culori in acelasi biscuite.
Dam la cuptorul preincalzit la 160°C, timp
de cca 10 minute, pana sunt usor aurii pe margini. Ii lasam sa se raceasca in
tava si apoi desprindem cu grija de pe hartia de copt.
Dupa cum vedeti mama are un mare ajutor in
bucatarie, asa ca de asta au iesit asa frumoase si gustoase prajiturelele.
Spor la bucatarit!
Sursa de inspiratie: Teo's kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu