
Iata un aperitiv pe care l-am pregatit
pentru masa de Revelion si de care m-am indragostit la prima degustare. Din
aceasta cauza cu siguranta o sa-l mai pregatesc, nu numai pentru mese festive,
ci si pentru micul dejun sau orice alta gustare.
Iata de ce avem nevoie:
-
3-4
legaturi de ceapa verde (o puteti inlocui si cu 2-3 bucati de praz)
-
4 oua
-
4
linguri ulei + 2 linguri pentru calit ceapa
-
4
linguri de iaurt
-
200
gr cascaval
-
300
gr sunca presata (sau orice mezel preferati)
-
4
linguri faina
-
1
plic praf de copt
-
sare si
piper
Prima
si prima data tocam marunt ceapa verde si o calim in 2 linguri de ulei.
Separam
ouale si amestecam galbenusurile cu uleiul, apoi cu iaurtul.
Adaugam
cascavalul ras pe razatoarea mare, sunca taiata marunt, ceapa calita si
amestecam bine.
Cernem
faina cu praful de copt si le adaugam la compozitia noastra, omogenizand bine.
Potrivim de sare si piper.
La
final batem albusurile spuma si le amestecam usor cu compozitia rezultata.
Turnam
totul intr-o tava de chec tapetata (cu faina sau cu hartie de copt).
Dam
tava la cuptorul incins bine la 180°C si lasam in jur de 35-40 minute. Nu va
speriati daca in cuptor creste frumos, iar cand il scoateti o sa se lase, este
normal.
Dupa
ce se raceste taiem felii.
Spor la bucatarit!
Sursa de inspiratie: Edith's kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu