Pentru ca pietele abunda de dovlecei si
desi nu ziceam niciodata ca o sa ma satur de dovlecei pane, iata ca am vrut sa
mai incerc si altceva. Am gasit reteta asta de dovlecei in caietul mamei de
retete si de atunci numai asa ii pregatesc. Sunt mult mai comod de pregatit
fata de cei pane si sincer, cred ca sunt si mai gustosi.
Avem nevoie de:
-
2-3
dovlecei potriviti ca marime
-
100-150
gr telemea (eu am folosit de oaie)
-
2 oua
-
o
legatura marar
-
sare
(daca nu este foarte sarata telemeaua) si piper
-
faina
(eu am pus cam 6 linguri cu varf)
Curatim de coaja dovleceii si ii dam pe
razatoarea mica. Si telemeaua o dam tot pe razatoarea mica. Mararul il tocam
marunt.
Amestecam toate ingredientele, iar la
final adaugam faina cat sa avem o compozitie nu prea moale. Putem sa punem mai
multa si sa formam chiftelutele cu mana, dar eu am preferat sa le pun cu
lingura, asa ca am pus in jur de 6-7 linguri cu varf de faina.
Punem uleiul la incins, iar cand este incins
bine incepem sa punem cu lingura chiftelutele. Lasam sa se rumeneasca pe o
parte apoi intoarcem. Scoatem pe servetele absorbante.
Absolut delicioase!
Spor la bucatarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu