Panna cotta este unul din deserturile mele
preferate. Si asta pentru ca, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, se
pregateste si foarte usor. Exact ce-mi trebuie mie acum, cu doi pitici pe cap.
Iata o alta varianta, care m-a incantat la fel de mult ca panna cotta clasica, cea cu vanilie.
Avem nevoie de:
-
300
ml lapte
-
200
ml frisca lichida
-
150
gr zahar
-
1
plic gelatina
-
1 plic
zahar vanilat
-
1
banana
-
esenta
vanilie
-
capsuni
Punem la hidratat gelatina in apa rece.
Punem la incalzit laptele (fara sa
fierbem) cu zaharul si amestecam sa se topeasca.
Adaugam banana pasata. Eu am pasat-o cu
furculita pentru ca dormeau copilasii si nu-mi permiteam sa-i trezesc cu
blenderul.
Dam la o parte de pe foc, adaugam frisca
lichida, gelatina hidratata, esenta si zaharul vanilat.
Mai punem un pic pe foc, omogenizam bine
(fara sa fiarba).
Umezim cu apa rece formele si turnam compozitia in ele.
Dam la frigider pana se intareste (cam 3-4
ore).
Servim cu sirop de fructe si capsuni. Eu
am servit doar cu capsuni. Absolut delicios.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: Retete gustoase si garnisite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu