
Aceasta salata m-a cucerit de prima data,
nu numai prin faptul ca se pregateste foarte usor, dar si prin gustul extraordinar
pe care il are. Asa ca a devenit repede preferata noastra, sotul a detronat de
pe locul I in lista favoritelor salata de ciupercute si a urcat-o pe aceasta.
Toate ingredientele isi dau mana in
aceasta salatica si formeaza o echipa tare gustoasa, plecand de la aroma
suncii, continuand cu gustul unic al telinii si putin acrisor al
castraveciorilor, toate imbinate cu maioneza. O nebunie, ce sa mai!
Iata de ce avem nevoie:
-
400
gr sunca presata (eu am pregatit-o si cu sunca de pui si a iesit extraordinara
si asa)
-
o
telina potrivita
-
catraveciori
acri (cam 4 buc – fiecare potriveste dupa gustul propriu)
-
maioneza
Avem
ingredientele, acum nu mai trebuie decat
sa ne apucam de treaba.
Sunca
o taiem fasii subtiri.
Telina
o curatam si o dam pe razatoarea mare.
Castraveciorii
ii taiem fie in cubulete fie in fasii subtiri asemenea suncii presate. Si sa va
spun un secret, eu am incercat o data, pentru ca eram foarte presata de timp,
sa ii dau si pe ei pe razatoarea mare, in lung ca sa iasa fasii lungi si au
iesit foarte bine, asa ca puteti incerca si varianta asta.
Urmeaza
sa amestecam toate ingredientele cu maioneza. Mai puteti potrivi de gust dupa
bunul plac, daca va place mai dulce mai adaugati telina, daca va place mai
acrisoara adaugati castraveti.
O
puteti servi pe foietaj copt, taiat in prealabil in diverse forme, asa cum am
vazut pe blogul Teo’s kitchen de unde m-am inspirat, si in cazul asta aveti un
aperitiv de mare efect. Oricum, in orice forma o veti servi cu siguranta o sa
fie pe placul tuturor.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Rapida si gustoasa aceasta salata.
RăspundețiȘtergereTe pup!