
A venit weekendul. Ce spuneti, le pregatim
ceva bun si piticilor nostri? Eu am facut budinca asta duminica trecuta si am
fost mai incantata de ea decat ma asteptam. Bucuria a fost cu atat mai completa
cu cat si Ema a papat-o cu placere. In plus o putem pregati si pentru noi, daca
completam cu ceva ingrediente.
Nu va tin mult de vorba pentru ca avem
treaba.
Mai intai pregatim ingredientele. Iata de
ce avem nevoie:
-
300
gr branza de vaci
-
60 gr
unt plus un cubulet pentru unsul vasului
-
80 gr
stafide sau alte fructe uscate maruntite (eu am pus macese deshidratate)
-
2 ½ linguri
faina
-
3 oua
-
1
pahar lapte
-
80 gr
cas de vaci
-
esenta
de vanilie
-
esenta
de lamaie
-
smantana
pentru servit
Daca
doriti sa pregatiti aceasta reteta exclusiv pentru rasfatul celor mari
inlocuiti casul de vaca cu telemeaua de oaie, pe care o desarati inainte,
esenta de vanilie cu zahar vanilat, esenta de lamaie cu coaja de lamaie si mai
adaugati in plus 150 gr zahar. Dar va spun ca iese extraordinar de gustoasa si in
varianta pentru cei mici incat o veti savura cot la cot cu ei.
Acum
sa ne apucat de bucatarit. Mai intai facem un sos din 60 gr unt, 2 linguri faina
si laptele. Pentru asta amestecam faina cu laptele, adaugand putin cate putin
lapte peste faina, amestecand foarte bine de fiecare data, pana avem o pasta
fara cocoloase. Urmeaza sa adaugam untul si sa punem pe foc pana se topeste
untul, iar compozitia se ingroasa ca un sos.
Dupa
ce avem acest sos adaugam in el branza de vaci, casul ras, stafidele, esentele,
ouale si ½ lingura de faina.
Ungem
o forma cu unt si turnam compozitia. Punem vasul in alt vas mai mare in care am
pus apa, cu alte cuvinte punem la bain-marie, dupa care dam la cuptorul incins
la 180°C, timp de 45 minute.
Se
serveste cu smantana.
Spor
la bucatarit si pofta buna prichindeilor si voua!
sursa de inspiratie: incasa.ro
f apetisanta e!
RăspundețiȘtergere