
Pentru cei care iubesc ciupercile, sub
orice forma, aceasta salata este un adevarat deliciu. Eu nu va pot spune
acelasi lucru, pentru ca din pacate sunt una dintre cei care nu le agreaza, dar
sotul meu va poate garanta ca nu o sa regretati incercand-o.
Si pentru ca am aceasta “antipatie” pentru
elementul principal, ciupercile, tot timpul o prepar “dupa ochi” si am nevoie
de ajutorul bucatarului second, sotul meu, cel care este si devoratorul ei
number 1, sa ajung la gustul ei potrivit.
Pentru aceasta salatica avem nevoie de:
-
2
cutii sau borcane de ciupercute
-
maioneza
(1-2 linguri) dupa gust
-
1-2
catei de usturoi
-
sare
Ciupercutele
trebuie taiate in cubulete, cat de marunt preferam, sotul meu le vrea mai
maricele, ca sa simta gustul lor. Dupa ce le maruntim le lasam la scurs putin,
daca nu avem timp le stoarcem un pic cu mana, altfel o sa-si lase apa in salata
si nu este prea placut. O sa observati ca am avut un real ajutor
la tocatul ciupercutelor, sotul meu s-a ocupat personal de salatica lui
preferata.
Dupa ce le avem tocate si scurse le amestecam cu maioneza cat sa le lege si cat va
place si voua, eu ii pun de obicei o lingura. Adaugam usturoiul zdrobit si sare
dupa gust.
Cum
mie nu-mi plac, gustul mi-l confirma tot timpul sotul, printr-un “mmmmm”. Sper
sa fiti si voi de acord cu el.
Imi pare rau ca pozele cu produsul final
nu sunt chiar reusite, dar stiti si voi cum este cu pregatitul mesei pentru
petrecere, agitatie mare, grija de a primi bine invitatii, asa ca fotografiatul
a trecut pe un loc secund. Ma intelegeti voi, asa ca stiu ca nu va suparati pe
mine.
Spor
la bucatarit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu