Saramura de pui este una din mancarurile
pe care le stiu de cand eram mica. Ce imi placea cel mai mult la ea era faptul
ca aveam impresia ca mananc ciocanele in miniatura pentru ca mama ne punea noua
in farfurie partea superioara din aripioara. Copilarii… Important este ca o
mancam fara mofturi.
O sa va dati seama ca pe cat este de
simpla pe atat este de gustoasa, mai ales daca sunteti fani ai usturoiului.
Nu va mai tin la taina, sa trecem la
treaba.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
-
cam 1
kg de aripioare de pui
-
5-6
catei de usturoi
-
o legatura
de patrunjel
-
ulei
pentru prajit
Spalam
aripioarele si le taiem varfurile, pe care le indepartam, apoi le taiem in
jumatati. Intr-un vas le punem la prajit in ulei pana cand sunt rumenite bine.
Intre
timp punem in vasul in care o sa pregatim saramura, apa la fiert, in jur de 3-4
litri. Cand incepe sa fiarba punem aripioarele rumenite. Bineinteles ca trebuie
sa spumam bine.
Nu
am stat cu ochii pe ceas sa vad cam cat a durat, dar va puteti da seama simplu
cand sunt bine fierte aripioarele, pentru ca desi atunci cand le-am pus in apa
erau rumenite frumos, acum o sa fie albe.
Potrivim
de sare, vegeta sau cu un cub de pui daca doriti, apoi punem usturoiul pisat si
mai lasam cam 1-2 minute, pana “infloreste” usturoiul.
La
final oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Asta-i
toata reteta. Ca sa fac un rezumat: prajim aripioare, fierbem aripioare, punem
usturoi, patrunjel si o papam.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu