Tot din colectia de retete a Sandei Marin
am gasit si aceasta mancarica. Nu este speciala pentru copii, dar va spun sigur
ca ei se vor bucura cel mai mult de ea. Fetita mea a fost foarte incantata si a
devorat-o pana la ultima lingurita.
Iata ce ne trebuie:
-
2-3
dovlecei
-
2-3
cartofi
-
2 oua
-
50 gr
unt si pentru uns forma
-
o lingura
branza nesarata rasa (eu nu am avut asa ca am inlocuit-o cu branza Fagaras)
-
2
cani lapte (cam 500ml)
-
verdeata
tocata
Curatam
dovleceii si cartofii de coaja si ii taiem felii, cartofii in felii mai subtiri
pentru ca altfel se coc foarte greu. Fierbem ouale tari si le taiem tot felii.
Ungem
forma cu unt si incepem aranjarea in ea:
1. strat de cartofi
2. strat de dovlecei
3. un ou feliat
4. presaram branza rasa
5. presaram verdeata
6. strat cartofi
7. strat dovlecei
8. al doilea ou feliat
9. acoperim legumele cu lapte
10. punem cateva bucatele de unt deasupra
Dam
la cuptor, la foc potrivit, pana cand sunt fierti atat dovleceii cat si
cartofii. Incercati cu furculita sa vedeti daca sunt gata.
Nu
va speriati cand o sa vedeti ca laptele nu seaca. Eu cand i-am dat sa pape,
i-am pasat putin cu furculita si am pus si lapte. I-a placut foarte mult.
Sursa de inspiratie: Sanda Marin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu