Dragii mei, dupa o saptamana grea vine in
sfarsit weekendul mult asteptat. Si dupa atata munca meritam toti un desert fin
si delicios. Dar cine sa-l faca? Toti suntem obositi. Stati linistiti, am o reteta
pe care v-o pot face si copiii, o sa o pregatiti asa repede ca nu o sa va vina
sa credeti.
Panna cotta este un desert rafinat, de
origine italiana. Este de fapt o budinca rece, care poate fi pregatita dupa
toate gusturile: cu aroma de vanilie, de rom, cu ciocolata. Cea mai intalnita varianta
este cea simpla, de vanilie, asortata cu tot felul de dulceturi sau siropuri de
fructe.
Si pentru ca v-am facut prezentarile sa
trecem la treaba. Nu va retin prea mult in bucatarie.
Ingredientele de care avem nevoie:
-
500
ml frisca lichida sau smantana dulce
-
90 ml
lapte rece
-
100
gr de zahar
-
un plic
de gelatina
-
esenta
de vanilie
Incepem prin a inmuia gelatina in laptele rece, presaram gelatina in lapte si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase. Lasam 5 minute.
Intre timp, punem pe foc frisca lichida cu
zaharul, dar nu lasam sa fiarba. Inainte de punctul de fierbere punem gelatina
cu laptele, amestecam foarte foarte bine si dam la o parte de pe foc.
Punem esenta de vanilie sau de rom, sau
orice alta esenta preferati voi, si amestecam din nou.
Turnam in forme, de sticla de preferat,
dar merg si cele de silicon de exemplu sau orice forme aveti la dispozitie. Eu
cum nu am forme mai mici de sticla am pus in tava de briose, si pentru ca nu
prea le scoteam usor de acolo, am folosit cu succes si hartiutele de briose. Ca
sa se scoata usor din forme umeziti-le cu apa rece inainte de a turna
compozitia in ele.
Introducem cupele sau formele cu panna
cotta la frigider pana se incheaga, in jur de 2 ore.
Cand sunt gata rasturnam pe farfuriutele
in care servim si ornam cu orice fel de dulceata preferam, cu sirop de fructe,
caramel sau chiar cu fructe proaspete. Lasati imaginatia si gusturile sa isi
faca de cap. Va garantez ca o sa fie unul dintre cele mai fine si savuroase
deserturi pe care le-ati incercat.
Spor la cofetarit si la savurat!
Sursa de inspiratie: Teo's kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu