De curand am redescoperit cartea Sandei
Marin si odata cu ea si o multime de retete pe care le putem pregati pentru
copilasii nostri. Aceasta budinca de gris m-a tentat in primul rand pentru ca
fetita mea este o mare fana a grisului. Si nu m-am inselat, i-a placut foarte
mult. Este o masa perfecta pentru cina si o putem servi atat simpla cat si cu
putin gem sau dulceata. Daca punem mai mult zahar este un desert gustos si
pentru noi cei mari.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
-
100
gr gris
-
4 oua
-
1
lingura zahar
-
25 gr
stafide sau orice fructe deshidratate (eu am folosit macese)
-
coaja
de lamaie sau esenta de lamaie
-
un
praf de sare
-
unt
pentru uns forma
-
o
lingura pesmet
-
400
ml lapte
-
esenta
vanilie
Mixam
galbenusurile cu lingura de zahar, pana se topeste zaharul, adaugam grisul,
fructele deshidratate pe care le tocam marunt, coaja rasa de lamaie sau esenta
de lamaie.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare si
le adaugam peste compozitia de gris, amestecand usor, de jos in sus.
Ungem
o forma cu unt si o tapetam cu pesmet si apoi turnam in ea compozitia.
Introducem la cuptorul preincalzit (180°C) si tinem in jur de 30 minute sau
pana trece testul scobitorii.
Cand
este coapta, o scoatem din cuptor si o rasturnam pe un platou. Fierbem laptele
cu esenta de vanilie si cat este fierbinte il turnam peste budinca. Nu va
faceti griji daca vedeti ca nu absoarbe imediat laptele. Mai ales daca
portionati budinca laptele o sa intre mai usor in blat.
Sper
sa le placa prichindeilor vostri.
Spor
la bucatarit!
Sursa de inspiratie: Sanda Marin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu