Nu puteam sa ratez un weekend fara sa nu
va rasfat cu o prajiturica delicioasa. De cand am descoperit-o pe blogul Teo’s kitchen, m-am indragostit de aceste mini minunatii. Si ce imi place cel mai
mult la ele?… Ati ghicit. Se fac repede si simplu. Cu un mixer in mana nici nu
o sa va dati seama cand le-ati terminat.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
Pentru blat:
-
70 gr
faina
-
½
lingurita praf de copt
-
un
praf de sare
-
70 gr
unt la temperatura camerei
-
90 gr
zahar
-
1 ou
-
4 linguri
lapte
-
esenta
vanilie
Pentru
crema:
-
80 gr
unt la temperatura camerei
-
50 gr
zahar pudra
-
2
linguri cacao
-
1
galbenus
Cu aceste cantitati mie imi ies in jur de
30 de mini cupcakes.
Dupa ce am pregatit ingredientele incepem
treaba. Mai intai spumam cu mixerul untul cu zaharul, cam 5 minute la viteza
medie. Adaugam mai apoi oul si laptele, iar la final punem faina cernuta cu
praful de copt si sarea.
Compozitia o punem intr-un pos sau sprit,
ce avem la indemana, si umplem hartiutele cam 2/3, pentru ca o sa creasca. Dupa
cum vedeti nu este nevoie de tava speciala pentru mini cupcakes, folositi una
obisnuita in care puneti hartiutele, dar la distanta de vreo 2-3 cm intre ele,
ca sa nu se lipeasca una de alta atunci cand cresc.
Introducem la cuptorul preincalzit, la
180°C, timp de 8-10 minute. Cand sunt gata o sa aiba o culoare aurie placuta,
dar daca vreti sa fiti siguri ca sunt gata puteti face testul scobitorii, dar
cu mila, pentru ca sunt delicate.
Intre timp pregatim crema. Amestecam toate
ingredientele pana obtinem o crema pufoasa si nu mai simtim zaharul praf.
Bineinteles ca ne poate ajuta foarte mult mixerul.
Cand s-au racit prajiturelele, tot cu
ajutorul posului, le ornam cu crema.
Contraziceti-ma voi ca nu este simplu. Si
rezultatul nu numai ca este foarte aspectos, dar si foarte gustos.
Spor la cofetarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu