Pentru ca mai am in stoc lapte condensat, iar sotul meu este un mare fan al prajiturilor care il contin, mi-am facut o lista cu prajiturici de incercat. Printre ele se numara una dintre cele mai simple prajituri pe care le-am incercat. Rezultatul este, intr-adevar, unul miraculos. Cand gusti o bucatica o explozie de gusturi si arome iti incearca papilele gustative.
Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant,
incercati-o chiar voi.
Iata de ce avem nevoie:
-
100
gr unt, pe care il topim
-
175
gr biscuit digetivi, pe care ii macinam
-
200 gr
fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa
-
100
gr nuca de cocos
-
150
gr miez nuca tocat marunt
-
1
cutie lapte condensat indulcit (397 gr)
Odata
ce avem pregatite ingredientele: untul este topit, biscuitii sunt macinati (cei
digestivi se sfarma foarte bine si cu mana), ciocolata este rasa (ufff… va
inteleg, ce urasc eu cel mai mult este sa rad ciocolata sau coaja de lamaie),
nuca este maruntita (se poate macina foarte simplu cu blenderul), trecem la
asamblarea prajiturii.
Pregatim
o tava pe care o tapetam cu hartie de copt.
1. Turnam untul topit.
2. Presaram in strat uniform biscuitii digestivi.
Nu folositi alt tip de biscuiti!!!
3. Urmeaza stratul de ciocolata rasa.
4. Tot uniform presaram si nuca de cocos.
5. Ultimul strat o sa fie cel de nuca
macinata.
6.
Ultima
data adaugam laptele condensat indulcit, care are rolul de a inchega toate
celelalte elemente. Nu incercati alt tip de lapte pentru ca nu o sa iasa. Dupa
cum v-am mai povestit laptele condensat, la temperaturi mari, se ingroase, ceea
ce alt lapte nu o face, asa ca riscati sa aveti o dezamagire si nu mi-as dori
asa ceva.
Dam
la cuptor, la 180°C, cam 30 minute, dar
este bine cam pe la 20 minute sa verificati, sa nu cumva sa se arda. Este gata
cand este frumos rumenita deasupra.
O
taiem cand este complet racita.
O
savuram impreuna cu cei dragi.
Spor
la cofetarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu