Stiu ca suntem aproape de finalul postului
si ca noi nici macar nu l-am tinut, dar asta nu inseamna ca nu ne-am bucurat de
aceasta reteta extrem de gustoasa. Si daca sarmalele clasice nu am incercat
niciodata sa le pregatesc, cum as putea cand mama le face asa gustoase si stiu
ca nu o sa ma ridic la nivelul ei mult timp, pe acestea le-am incercat de
mult ori, cu acelasi rezultat delicios.
Avem nevoie de:
-
foi de
varza murata
-
o
cana orez
-
2-3
cepe
-
bulion
de rosii
-
boia
de ardei dulce
La
inceput fierbem orezul, in trei cani de apa. Cand a fiert orezul pegatim ceapa,
o calim sau inabusit, iar cand devine translucida adaugam boia de ardei dulce,
pentru o culoare frumoasa si mai tinem putin pe foc. Amestecam ceapa calita cu
orezul si potrivim de sare.
Urmeaza
sa impachetam sarmalele. Pentru asta desprindem frunze de varza, le spalam ca
sa nu fie prea sarate si indepartam cotorul. Pe
o jumatate de frunza punem o lingura de orez, rulam, iar la final
inchidem la capete. Fotografiile descriu mai bine procedura decat o fac eu.
Cand
avem sarmalele gata pregatim sosul. Intr-un vas punem bulionul de rosii cu apa
si putin ulei si tinem pe foc sa fiarba cateva minute. Turnam apoi peste
sarmale avand grija sa le acopere aproape in totalitate. Mai adaugam apa daca
mai este cazul.
Dam
la cuptor la foc potrivit pana scade sosul si sarmalele sunt frumos rumenite.
Eu le-am tinut cam o ora.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu