green

duminică, 4 martie 2012

Pizza de casa










Dupa ce v-am prezentat cea mai simpla pizza de pregatit, pizza cu sunca, a venit timpul sa va prezint si cea mai gustoasa pizza, pizza de casa. Si asta este nu numai parerea mea, ci a tuturor celor care au gustat-o. Dedic reteta asta prietenei mele Diana, care m-a grabit sa o public pentru ca vrea sa o incerce si ea, dupa ce a gustat-o la mine.



Este un pic mai mult de munca decat la cea de sunca, dar va promit ca nu va ostenesc prea mult.

Cantitatile sunt pentru 2 pizza, facute in tava de 23x36cm, pentru ca niciodata nu ajunge una singura. In plus, daca scapa cumva vreo bucatita nemancata, este foarte buna si reincalzita. Si dupa cum v-am mai spus, toate cantitatile sunt aproximative, dupa gustul si placul fiecaruia.

Sa ne punem sorturile si sa ne apucam de treaba.

Ingredientele necesare pentru cele 2 pizza sunt:

-         aluat de pizza
-         200-300 gr mozzarella sau orice alt fel de cascaval
-         300-400 gr mezeluri (sunca presata, salam, sau ce mai gasiti voi prin frigider)
-         100-200 gr bulion rosii sau pasta tomate
-         1 ardei gras rosu
-         3 cepe
-         4 oua


          Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand ceapa este calita punem peste ea in tigaie ardeiul gras taiat in fasii subtiri, pana cand acesta se inmoaie. La final punem bulionul de rosii si mai lasam pe foc pana scade, cred ca in jur de 5 minute.

           
          Bun. Este timpul sa intindem blatul de pizza, un pic mai gros decat la pizza cu sunca, pentru ca avem si mai multe de pus deasupra. Dupa ce am intins aluatul, il punem in tava unsa cu ulei si incepem sa il “incarcam”: prima data intindem amestecul de “prajeala” (bineinteles, jumatate din el, daca pregatiti ca si mine 2 portii de pizza), apoi urmeaza mezelurile tocate in cubulete mici, cascavalul ras, iar la final 2 dintre oua, batute bine ca pentru omleta.


           Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180° C, timp de cam 30 minute, sau pana este rumenita frumos deasupra.

          O sa simtiti cat este de gustoasa inca de cand este la cuptor, cand isi revarsa mirosul in bucatarie. Recunosc ca noua ni se intampla de multe ori sa ne frigem la limba din cauza ca nu mai avem rabdare sa se raceasca.

         




          Spor la bucatarit si la savurat!


Un comentariu: