A
venit primavara! Nu pot sa va urez decat sa va bucurati de zilele ei calde, de
florile care inmiresmeaza totul in jur, de cerul senin, de toata natura care se
trezeste dupa o iarna posomorata! Si daca la urari nu ma pricep chiar asa bine,
martisorul meu pentru voi este unul dulce, facut cu manutele mele: prajiturele
cu fulgi de ciocolata.
Aceste prajiturele m-au cucerit cu aroma lor de unt combinata cu cea de ciocolata, completandu-se perfect cu un pahar de lapte. Chiar daca sunt perfecte ca sa-l asteptam pe Mos Craciun cu ele, asa cum l-am asteptat noi Craciunul trecut, sunt delicioase in orice perioada a anului si savurate cu aceeasi placere in orice moment al zilei, fie la mic dejun cu un pahar de lapte, fie la pranz ca desert, fie ca o cina usoara.
Si
pentru ca din pacate nu le puteti gusta, desi le-am facut special pentru voi, urmeaza
sa va convingeti trecand voi la treaba. Va promit ca nu dureaza mult, iar
rezultatul merita efortul.
Iata
ce ne trebuie:
-
280
gr faina
-
225
gr unt la temperatura camerei
-
2 oua
-
200
gr zahar brun
-
100
gr zahar
-
250
gr fulgi de ciocolata
-
½ lingurita
bicarbonat de sodiu
-
o
lingurita sare
-
esenta
vanilie
Cel
mai usor sa le pregatiti este daca aveti robot de bucatarie. Eu am facut cu
mixerul de mana, ca sa va arat ca nu este rau nici cu el.
Mai
intai spumam untul cu tot zaharul (adica il mixam bine pana avem o crema
pufoasa), apoi punem esenta de vanilie si ouale. Dupa ce am mixat cca 2 minute
adaugam faina, pe care am cernut-o impreuna cu bicarbonatul si sarea. La final
incorporam si fulgii de ciocolata (eu am avut banuti, pe care i-am sfaramitat
in bucatele mai mici).
Cand
avem gata compozitia, tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem
cate o biluta de aluat, cu distanta de cam 5 cm, pentru ca o sa se lateasca
destul de mult. Dam tava la cuptor in jur de 10 minute. Va dati seama ca sunt
gata atunci cand vedeti ca se rumenesc pe margini, dar la mijloc sunt inca moi.
Atunci
cand le scoatem de la cuptor le lasam sa se racoreasca putin in tava (nu
incercati sa le luati imediat pentru ca sunt inca moi si o sa se rupa, cand se
mai racesc se si intaresc), apoi le mutam pe un gratar sa se raceasca bine. Eu
din pacate am un gratar tare mic, asa ca le-am cam inghesuit, voi le puteti
lasa mult mai aerisite.
O
sa vedeti ca dupa ce le gustati cu greu o sa va puteti opri, asa ca este in
zadar sa va spun ca le puteti pastra multe zile, inchise ermetic.
Si
aici fac funda la martisorul meu si vi-l daruiesc din tot sufletul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu