Pentru ca este seara si incepe sa-mi fie
foame, mi-a venit pofta de niste spaghete, asa cum mi le facea mama. Va spun ca
o sa fiti super incantati de ele, mai ales ca o sa scapati repede din
bucatarie.
Eu nu sunt o fana inraita a pastelor, dar
pregatite in felul in care o sa vi-l prezint, un fel de desert, le savurez de fiecare data cu cea mai mare placere.
De obicei le servim la masa de seara, calde, dar sunt foarte bune si a doua zi.
Probabil ca v-am facut curiosi asa ca nu
va mai tin la taina si ne apucam de treaba.
Avem nevoie de:
-
1
pachet de spaghete
-
cca 500
gr telemea de vaca
-
3-4
oua
-
1
pliculet zahar vanilat
-
zahar
-
scortisoara
Treaba
noastra este foarte simpla. Fierbem spaghetele, mai exact punem apa la fiert, cand
incepe sa fiarba punem pastele si lasam la foc potrivit conform timpului
indicat pe ambalaj, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca intre ele.
Cand sunt gata le strecuram si le racorim putin sub jetul de apa rece.
In
timp ce fierb spaghetele pregatim compozitia de telemea. Sfarmam telemeaua cu
furculita sau mai lejer o dam pe razatoarea mare. O amestecam cu ouale, zaharul
vanilat, zahar si scortisoara dupa gust.
Intr-un
vas termorezistent, punem spaghetele scurse de apa cu un cub de unt si amestecam
bine pana se topeste untul. Adaugam compozitia de telemea si dupa ce am
amestecat bine nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180°C. Tinem pana este
frumos rumenita deasupra. Imi pare tare rau ca nu am cronometrat cam cat am
tinut eu.
Cam
asta-i tot ce trebuie sa facem. Nu-i foarte greu, nu? Cu siguranta o sa fie
foarte usor sa o infulecati.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu